Hatay Haber Gündem

ALAKUŞ’TAN HATAY’IN KALKINMASINA DESTEK ÇAĞRISI

ALAKUŞ’TAN HATAY’IN KALKINMASINA DESTEK ÇAĞRISI
05 Mayıs 2024 - 15:47

Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, Hatay’ın bir an önce ayağa kaldırılması konusunda tüm yetkilileri göreve davet etti.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya, kentin 10 milletvekiline, belediye başkanlarına ve STK başkanlarına çağrı yaparak öncülük yapmaya davet eden Alakuş, tüm yetkililerin bir eline tuğla, bir eline mala almaya kafasına da bareti takarak Hatay’ın kalkınmasında bir tuğla koymaya çağırdı.

“HATAY’IN HİZMETKARIYIM DİYENLER GEREĞİNİ YAPMALI”

Hatay’ın kalkınması için yapılan en anlamlı çağrılardan birini gerçekleştiren Başkan Alakuş açıklamasında; “11 il içerisinde yıkımın en şiddetli ve yoğun yaşandığı, adeta şehrin yok olduğu Hatay‘daki bürokratik kurumlarımızda görev yapan idarecilere ve milletvekillerimize sesleniyorum. Ne olur vaktimizin kıymetini bilelim. Gündelik işlerle meşgul olmayalım. Bir elimize mala bir elimize tuğla alalım şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıralım. Gündelik ve dünyevi işlerle uğraşmayı bırakıp gerekirse şantiyelerde tuğla, kum ve harç taşıyalım. Duvarlarda, şehrimizin imarında, yükselen binalarda hepimizin bir izi olsun diye çağrı yapıyorum. Bir elimize mala bir elimize tuğla alalım. Şu unutulmasın ki eleştirdiğimiz insanların hayranlığı bizlere sirayet etmesin. Nasıl ki çok eleştirdiğiniz insanların gizliden gizliye hayranlığı içinize gark olur. Bu bağlamda valimize, vekillerimize, belediye başkanlarımıza ve benim de içinde bulunduğum STK başkanlarına çok görev düşüyor. Bunun bilinciyle herkese çağrımı yinelemek istiyorum. Bir elinize mala bir elinize tuğla alıp şehrimizi bir an evvel ayağa kaldıralım. Ben Hatay sevdalısıyım diyen, ben Hatay’ın hizmetkarıyım diyen herkesi başına baret, bir eline mala, bir eline tuğla alarak kenti için hizmetkarlığın gereğini yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

2023 Her Hakkı Saklıdır - Hatay Haber Gündem