ALTINÖZÜ BELEDİYE’Sİ CORONA VİRÜSE KARŞI TOPYEKÜN SAVAŞ AÇTI.

ALTINÖZÜ BELEDİYE’Sİ CORONA VİRÜSE KARŞI TOPYEKÜN SAVAŞ AÇTI.

ABONE OL
19 Mart 2020 14:16
ALTINÖZÜ BELEDİYE’Sİ CORONA VİRÜSE KARŞI TOPYEKÜN SAVAŞ AÇTI.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ALTINÖZÜ BELEDİYE’Sİ CORONA VİRÜSE KARŞI TOPYEKÜN SAVAŞ AÇTI.

Tüm dünyayı etkisi altına yeni tip korona virüs (Covid-19) için ilçe genelinde yaklaşık 30 gündür çalışmalarını aralıksız sürdüren Altınözü Belediyesi son 1 hafta içinde vatandaş ve personele yönelik bilgilendirme çalışmaları ile hijyen önlemlerini de arttırdı.

Başkan Sarı talimatları çerçevesinde virüsün ilçede yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla belediye tarafından alınan tedbirler çerçevesinde, dünyada hızla yayılan (Covid-19) tehlikesine karşı; hemşehrilerimizin yoğun olarak kullandıkları mekanlar dezenfekte ediliyor, halkımızın sağlığını korumak adına gerekli tüm tedbirleri alıyoruz.

Bölgedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar, meydanlar, cadde ve sokaklar, okul, cami gibi yoğun olan bölgeleri öncelikli olarak, dezenfekte yapılacağı ve temizlik işlerine bağlı ekipler Belediyeye ait tüm toplu taşıma araçları belli periyotlarda çöp konteynırlarını düzenli olarak dezenfekte edecek. Öte yandan, yeni Korona virüs salgını sebebiyle yaşanan fahiş fiyat artışlarına karşı başta temizlik ürünü satan firmalar olmak üzere market, eczane, halk pazarı gibi satış noktalarında denetimler artarak devam ediyor.

Korona virüse karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşlara ve belediye personeline alınacak tedbirler ve yapılması gereken hususlar konusunda bilgilendirme yapılıyor. Devletin salgın hastalıklarla mücadele amacıyla almış olduğu kararlar doğrultusunda belediye tarafından yapılan bütün eğitimler, kütüphane ve spor faaliyetleri, yapılması planlanan tüm kültür sanat etkinlikleri durduruldu.

Belediye olarak başta okulların dezenfektesi olmak üzere yaklaşık bir aydır Korona virüs tehlikesine karşı çalışmalarını sürdürdüklerini, son bir hafta içinde ise tedbirlerin arttırıldığını belirten Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı , “Devletimiz tüm dünyaya örnek olabilecek önlemleri zamanında aldı. Belediye olarak biz de gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Bizler her koşulda vatandaşlarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz. Önlemlerimizi almaya devam edeceğiz ama bir yandan da aldığımız tedbirler çerçevesinde hayat devam ettiği için normal yaşantımızı sürdürerek belediye hizmetlerini aksattırmadan devam ettirerek her koşulda Altınözü komşularımızın yanında ve hizmetinde olacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Çetin Cemali

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP