Hatay Haber Gündem

ATSO’dan uluslararası işbirliği

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, oda üyelerine yeni iş kapıları açmak üzere Libya’dan gelen heyet ile işbirliği anlaşması imzaladı.

ATSO’dan uluslararası işbirliği
17 Eylül 2022 - 11:46

Başkan Çinçin, Antakya’daki iş insanlarının Libya ile olan ticaret hacimlerinin artması, iki ülke arasındaki ticaret hacminin de rekor seviyeye ulaşması adına yaptığı anlaşmanın iki ülkeye hayırlı olması temennilerini iletti.

İmza töreninde ATSO Başkanı Hikmet Çinçin’in yanı sıra Zawia Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Najımuldın Salım Ayad Şaratah, Oda Üyesi Abdallh Mustafa Ferjanı Zawıya, Genel Sekreter Khalleefah Salım Mohammed Rahumaah, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, ATSO Başkan Yardımcısı Eşref Taner Özkaya ve iş insanları hazır bulundu.

ÇİNÇİN: ANLAŞMA İKİ ÜLKEYE DE HAYIRLI OLSUN

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, imzalanan anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada; “Türkiye-Libya arasında imzalanan deniz yetki alanları anlaşmasının 2. yılı doldu. “Son 2 yılda, Türkiye ile Libya arasındaki dış ticaret hacmi salgına rağmen yüzde 43 artarak 2,3 milyar dolara çıktı.

Yıl sonunda ikili ticaret hacminin tarihte ilk kez 3 milyar doları aşacağı tahmin edilmekte. Ekonomik işbirliğinin arttığı bir dönemde Odamız ve ZEWİA (Libya) Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandık. Bu işbirliği ile Bölgemiz ve Libya arasında ticaret hacminin artacağını ümit ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

2023 Her Hakkı Saklıdır - Hatay Haber Gündem