Hatay Haber Gündem

ÇİRKİN: “İYİ” OLAN KAZANSIN

ÇİRKİN: “İYİ” OLAN KAZANSIN
27 Mart 2024 - 23:08

İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İYİ Partililerin CHP’ye oy vereceği söylentilerine; “İYİ olan kazansın” diyerek cevap verdi.

Münferit olarak İYİ Partililerden diğer partilere oy verenlerin olabileceğini, ancak bunun kitlesel olarak gerçekleşmeyeceğini ve kendi adaylarının kazanması için tüm İYİ Partilileri kendi partilerine oy vermeye çağıran Milletvekili Çirkin açıklamasında; “Bazı çevreler bir dedikodu yayıyor. Neymiş; bir kısım İYİ Partili Hatay’da BŞB seçiminde CHP’ye verecekmiş. Bu münferiden her partide olabilir ve normaldir. Ancak sayısal olarak yüksek olmaz. CHP’nin kurumsal kimliğine saygılıyız. Sonuçta Atatürk’ün kurduğu değerli bir siyasal partidir. Geçen seçimde de ittifak olduğu için İYİ Partililer firesiz olarak CHP’ye vermiştir. Ancak bu seçim başkadır, çünkü İYİ Parti seçimlere ayrı girmektedir. Adayı vardır o da Nusret Cömert beydir. Adaylar partilerin ve partililerin namusudur. İYİ Parti tabanı da tertemiz bir tabandır ve siyasal namus sahibidir. Bunun yanı sıra biz milletimizi iki kutuplu zararlı çekişmelerden kurtarmak için seçimlere ayrı girerken nasıl olup da kendi adayımız durmuşken bir başka partiye oy vereceğiz. Biz siyasi Kızılay mıyız ki oraya buraya yardım edeceğiz. Bizden bunu beklemek haksızlıktır. Ayrıca kime. 5 yılda İYİ Parti teşkilatlarına bırakın hakkı olan 100-200 işçiyi tek bir amelelik dahi verilmediği bir ortamda kime….? Yalansa biri çıksın söylesin.

EN BÜYÜK YARAYI HATAY’DA ALDIK

Bizim BŞB adayımız kültürlü, bilgili, alanında otorite ve uluslararası saygınlığı olan değerli bir adaydır. CHP’nin de AKP’nin de her partinin adayı da elbette kıymetlidir, saygılıyız. Ve biz onu Hatay halkının huzuruna sunduk. Tüm tabanımız ve teşkilatlarımızla arkasındayız. Dedikodu ile seçim yönetilmez. CHP’ye de ve tüm siyasi partilere de başarılar dileriz. Ama İYİ olan kazansın deriz. Biz sadece seçimi değil seçim sonrasını da düşünüyoruz. En ağır yarayı aldığımız Hatay’da hizmetlerin ayırımsız tüm ilçelere eşit gitmesini gözetmek, ayırım varsa müdahale etmek ve Hatay’da ihtiyaç olan şeffaf belediyecilik anlayışının yerleşmesini sağlamak önceliğimiz olacaktır. Seçimi almasak bile halkımızın desteği ile çıkaracağız meclis üyelerimizden destek isteyen Başkana karşı öncelikli şartımız bu olacaktır. Herkese en derin saygılarımızla. Sizlere ve ailelerinize sağlık mutluluk dileklerimizle. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.

2023 Her Hakkı Saklıdır - Hatay Haber Gündem