Hatay Haber Gündem

HARPUTLUOĞLU: HATAY YOK SAYILIYOR

Saadet Partisi Hatay il Başkanı Mehmet Harputluoğlu hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilen il başkanları ve il müfettişleri toplantısında Hatay’ın sorunları ve çözüm önerileri hususunda bir sunum gerçekleştirdi.

HARPUTLUOĞLU: HATAY YOK SAYILIYOR
07 Eylül 2023 - 12:20

Saadet Partisi Hatay il Başkanı Mehmet Harputluoğlu hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilen il başkanları ve il müfettişleri toplantısında Hatay’ın sorunları ve çözüm önerileri hususunda bir sunum gerçekleştirdi.

Hatay’ın stratejik ve jeopolitik önemine vurgu yapan Harputluoğlu, Hatay’ın hak ettiği değeri görmediğini söyledi. İl başkanı Mehmet Harputluoğlu: “Deprem anında ve sonrasında yaşanılan sıkıntılar herkesin malumudur. Öncelikle gerek Deprem anında gerek sonrası süreçte bizlerden maddi/manevi desteğini esirgemeyen Genel başkanımız Sayın Temel Karamollağlu başta olmak üzere bütün teşkilatlarımıza ve mensuplarımıza halkım adına teşekkür ediyorum. On binlerce vatandaşımızı kaybettik. Yüz binlerce vatandaşımız ise sevdikleri ile birlikte evini, işini, iş yerini ve yakınlarını kaybetti. Bu kadar kayıp yetmedi ve maalesef vatandaşlarımız canından çok sevdiği memleketini terk etmek zorunda kaldı. Memleketini terk etmeyen ve hâlâ direnenler ise büyük acılar ve kayıplar yaşamaya devam ediyor.  Deprem bize üç türlü ölüm yaşattı. Birincisi deprem anında ölenler, ikincisi depremin ardından kurtarılmayı beklerken ölenler ve üçüncüsü ise deprem sonrası ihmal edildiği için kahrından ölenler. Depremin üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen hâlâ hedef yıkım ve geçici barınma! Bir yılda bütün konutların tamamlanarak evlerine geçileceği sözü verilen vatandaşlarımız, yedi ay geçmesine rağmen henüz hâlâ konteyner bekliyor. En basit ihtiyaçlara dahi ulaşamayan insanlarımız su bekliyor.

DAYANIŞMA İÇİNDE BU ZORLU SÜRECİ AŞACAĞIZ

Belirsizlikler, olumsuzluklar ve umutsuzluklar karşısında muhatap, çok basit sorularına cevap bekliyor. Maalesef Hatay yok sayılıyor. Hatay sıradan bir şehir değildir. Hatay tarihi, kültürü ve stratejik konumuyla kadim bir şehirdir. Onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan Hatay, insanlık tarihinin her daim en kadim yurdu olmuştur. Hatay, Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısıdır. Akdeniz’in kalesi ve Türkiye’nin güvenliğidir. Hatay, sadece şahsî meselemiz değil, Türkiye’nin de şahsiyetidir. Bu sebeple Hatay layık gördükleri kadar değil, hak ettiği kadar değer görmek zorundadır. Hatay halkını zorunlu göçe zorlayan bu kötü şartları ortadan kaldırmak milli bir meseledir. Hatay’ın stratejik ve jeopolitik konumu, Demografik yapısı hesaba katılmadan yapılan her iş eksiktir. Defalarca ifade ettik. Geçici barınma ihtiyacının karşılanması istihdamla birlikte işletilmesi gereken bir süreçtir. Ticari hayatın başlaması çok ciddi desteklerin verilmesiyle mümkündür. Hatay özel bir şehirdir ve özel statü kazandırılması zorunludur. Bütün sektörler desteklenmeli, vergiler kaldırılmalı, üzerimizdeki yükler hafifletilmeli ve mutlaka üretimi teşvik edecek politikalar ortaya konulmalıdır. Hatay’ın kalkınması bölgenin ve Türkiye’nin kalkınması demektir. Saadet Partisi dün olduğu gibi bugün ve yarın da HATAY’ın ve Hatay halkının haklarını savunacaktır. Hatay Hakkını alana dek mücadele etmeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki hep birlikte dayanışma içinde bu zorlu süreci aşacağız. Halkım adına sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.

2023 Her Hakkı Saklıdır - Hatay Haber Gündem