Hatay Haber Gündem

HATAY’A YENİ TAŞ OCAKLARI AÇILACAK

HATAY’A YENİ TAŞ OCAKLARI AÇILACAK
23 Nisan 2024 - 12:48

Hatay Valiliği tarafından kent genelinde konut ve işyeri yapımının hızlandırılması amacıyla gereken malzemelerin temin edileceği taş ocaklarının ruhsatları alındı. 

Açılacak olan yeni taş ocakları ile inşaat sektöründe artan maliyetlerin aşağıya çekilmesi de sağlanacak. Hatay’da yapılacak olan Altyapı-Üstyapı-Ulaşım Yolları-Deprem Konutları, Yerinde ve Kentsel Dönüşüm Konutları vb. projelerin gerçekleştirilmesi için kentin muhtelif yerlerinde taş ocakları açılarak inşaat maliyetleri azaltılacak ve kentteki konut-işyeri inşaatları hızlandırılacak. Bu sayede Hatay’ın daha hızlı şekilde ayağa kalkması da hedefleniyor. Maliyetlerin yanı sıra il geneli mevcut taş ocağı sahalarının üretim kapasitesinin yetmemesi, resmi kurumların hammadde üretim sahalarının yetersizliği de taş ocaklarının açılmasını zorunlu kılıyor.

ÇIKARILACAK HAM MADDE KONUT-İŞYERİ İNŞAATLARINDA KULLANILACAK

Sahaların ÇED Belgeleri, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları ile diğer yasal izinleri alınmıştır. Bahse konu hammadde üretim sahaları; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut, AFAD ve diğer resmî kurumlar tarafından Hatay ili genelinde yapımı devam ettirilen konutlar inşası ile diğer yapım işlerine yönelik kullanılması planlandı.

HATAYLI VATANDAŞLARDAN VALİ MASATLI’YA TEŞEKKÜR

Hataylı vatandaşlar, kentin ayağa kalkmasında 6 Şubat’tan bu yana gösterdiği çabalardan dolayı Vali Masatlı’ya teşekkürlerini sundular. Son olarak evlerini ve işyerlerini yeniden yapmak ve tadilat ettirmek isteyenlerin önündeki fiyat engelinin aşılması adına taş ocaklarının açılacağını öğrenen vatandaşlar, zor dönemde önemli kararlara imza atarak vatandaşlarına nefes aldıran Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya teşekkür ederek çalışmalarında üstün başarı dileklerini ilettiler.

2023 Her Hakkı Saklıdır - Hatay Haber Gündem