Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Ali Rıza Tütüncüoğlu’na gündemle ilgili açıklamalarda bulunarak Yayladağı’nın derdiyle dertlendiklerini söyledi.
Gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yalçın’ın programında moderatörlüğü üstlenen Tütüncüoğlu ilçede hizmet atağının sürdüğünü kaydederek, ilçede uzun süren yol sorununun Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın’ın hizmetleriyle aşıldığını kaydetti. Tütüncüoğlu, ayrıca programda vatandaşlardan gelen soruları da Başkan Yalçın’a yöneltti. Programda açıklamalarda bulunan Başkan Yalçın; “İlçemizdeki altyapı, mezarlık ve yol gibi hizmetler büyükşehir belediyesinin uhdesindeydi. Biz bu durumu vatandaşlarımıza aktarmamıza rağmen vatandaşlarımızın haklı serzenişleri oluyordu. Geçen HBB, Yayladağı’nda 13 km yol yaptı. Biz bu yıl içinde 155 kilometrelik yolu programımız içine aldık. 53 km sathi kaplama bitti. 6 km asfalt yaptık. Bugün Kayapınar ile Düsturu yoluna başlayacaktık, su patlağı oldu. Çok sayıda mahallemizde sathi kaplama işlemleri devam ediyor. HBB Fen İşleri 2 ekibi Yayladağı’na sokacaktı. Şu an Hatay’ın tüm ilçelerinde yol yapımı sürüyor. Bu kadar büyük bir yol ağını bitiren bir Hatay Büyükşehir Belediyesi var. Bizim Yayladağı Belediyesi olarak bir ayağımız eksikti. Şimdi HBB ile ikinci ayağımız da tamamlandı. Biz önce sathi kaplama yapıyoruz. Önceliğimiz rakımı yüksek alanlar. Yavaş yavaş rakımı düşük alanlara devam edeceğiz. Vatandaşlarımız tedirgin olmasın. Ana arterlerdeki yol sorunumuz sona erecek. 155 km yolu ihale etsek 200 milyon gibi bir ücret çıkıyor. Bu yolu HBB kendi bünyesinde yapacak ve maliyeti de çok daha az olacak. İnsanlarımızı çamurdan ve çukurdan kurtarma adına ilk etapta sathi kaplama yapılacak. Ardından asfaltlama yapılacak.
HERKES DOĞALGAZ KULLANMALI
Doğalgazımızı yakın dönemde ilçemize kazandırdık. Ancak vatandaşlarımızın katılımı %50 seviyelerinde. Bu sebeple yeni hat açılamıyor. Vatandaşlarımızın hem ucuz, hem de çevreci bir yakıt olan doğalgaza katılımlarını tavsiye ediyoruz. Yayladağı’nın havasını da korumalıyız. İlçede doğalgaz hattı üzerindeki fırınlara doğalgazlı sisteme geçmeleri şatıyla izin verdik. Şenköy Sanayi Sitesi’ni deprem öncesinde programa aldırmıştık. Deprem sonrası bakanlığımızın da bütçe artırımı konusu netleşmedi. Bölgeyi sayın valimizle de gezdik. Seçim sürecinde istihdam ile ilgili de önemli müjdelerimiz vardı. Sanayiye müthiş derecede ihtiyacımız var. Bölgedeki istihdamı da artıracak. 1000’e yakın kişiyi de istihdam edecek.
EĞİTİM GÖÇÜ ÖNLEYECEK TEMEL UNSURDUR
Biz göçü önlemek için eğitime büyük önem veriyoruz. İlçemizde sınavla kazandırılan ilk okulumuzu tamamladık. Vatandaşlarımız eğitim konusunda çok hassas. Yıllardır hayal ettiğimiz bir eğitim altyapısını kurduğumuz için çok mutluyuz. Eğitim seferberliği başlattık. Hem göçü önleyeceğiz, hem de vatandaşlarımız daha iyi eğitim alabilecekler. Kaymakamımız da bu konuda çok büyük mücadele verdi. 16 yılda yapılan derslik sayısını 1 yılda yaptık. 8 ay önce temelini attığımız Cem Eren Anadolu Lisesi’nin açılışını Çarşamba günü yapacağız. Okulumuz tercih kılavuzuna da girdi. Okulumuzun 6 sınıfını da doldurduk.
FİRMALAR İYİ NİYETLİYSE GELİP BİZE SORMALI
Devletimizin çalışmalarını görüyoruz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın Hatay’a bakış açısını da biliyoruz. Valimize konuyu ilk açtığımızda Hatay için 21 milyon metreküp betona ihtiyacımız olduğunu söyledi. İlimizdeki mevcut beton santralleri ihtiyacı karşılamayacak. Valiliğimiz ilçelerimizi ayağa kaldırma noktasında ihtiyaç olduğunu belirtti. Bizler de bu konuya saygı duyduk. Kurallara uyan tüm firmalara biz olumlu bakıyoruz. Firmalara şu an taşıma konusunda kapak zorunluluğu getirdik. Yollarımızı deforme ediyorlar. Toz sorununu giderme noktasında çalışma yapacaklar. Bunu fırsat gören firmalar sahada tarama çalışması yaptı. Firmaların belli bir dekarın üzerinde arama yapmalarına da müsaade etmeyeceğiz. Arama yapılan ormanlardaki rezervlerimiz milyar dolarlık rezervler. Bunlar maden değil. Biz tıbbi aromatik bitkiler konusunda yol alacağımızı söylemiştik. Hatay’daki tıbbi aromatik bitkilerin %65’i Yayladağı’nın dağlarında yetişiyor. Maden firmalarına geniş alanlarda arama yetkisi verirsek yanlış yapmış oluruz. Maden firmalarının öncelikle Yayladağı Belediyesi’ne gelerek çalıştıkları alanları sormaları lazım. Maden firmaları iyi niyetliyse gelip sormalılar. Bizim oralarla ilgili stratejik planlarımız olabilir. Vatandaşın orada arazisi olabilir. Bazı bölgelerde küçükbaş hayvancılık yapan vatandaşımızın tüm sermayesi o bölgeler. Üniversitemiz de bu alanda çalışma yapıyor.
YAYLADAĞI ÇARŞIMIZI MODERNİZE EDECEĞİZ
Biz memleketin derdiyle dertleniyoruz. Allah bu derdimizi azaltmasın. Vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın da bu anlamda derdi hizmet olunca biz daha fazla memnun oluyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyemiz ile ilçe merkezimizde yer alan çarşının modernizasyonu işlemine başladık. Tenteleri yırtılan, yıpranan çok sayıda işletmemiz var. Çarşımızın modern hale gelmesi adına çalışmalara kısa sürede başlayacağız” ifadelerini kullandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.