Hatay Haber Gündem

YAYLADAĞI’NDA ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU RÜZGARI

YAYLADAĞI’NDA ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU RÜZGARI
06 Mayıs 2024 - 9:32

Antakya Medeniyetler Korosu, Yayladağı Belediyesi ev sahipliğinde en güzel şarkılarını Yayladağılı vatandaşlar için seslendirdi.

Yılmaz Özfırat’ın öncülüğündeki koro üyeleri dünyanın her yerinde seslendirdiği şarkılarını bu sefer Yayladağı’nda seslendirerek deprem şehitlerini andı. Yayladağı Belediyesi Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Halil Yazıcı, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Garnizon Komutanı P. Bnb. Mehmet Can Karslı, ilçe protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YALÇIN: “BİRLİKTE AYAĞA KALKACAĞIZ”

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, ilçede gerçekleşen konser sonrasında Antakya Medeniyetler Korosu’na teşekkür etti. Başkan Yalçın açıklamasında; “Müziğin ruhuyla gönülleri okşayan, hem hüznü hem sevinci hem de umudu yaşatan ve ritme ortak olarak duygulandıran Antakya Medeniyetler Korosu Konserimizi birlikte gerçekleştirdik. İlçe Kaymakamı Halil Yazıcı, Garnizon Komutanı P. Bnb. Mehmet Can Karslı, İlçe Protokol Üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı programda; Depremde kaybettiğimiz canlarımızı, şehitlerimizi, annelerimizi, kadınlarımızı, hemşerilerimizi ve ülkemizin her bir yöresini şarkılarıyla anlatan Antakya Medeniyetler Korosu sanatçılarına ve hikayeleri ile müziğin dilini aktaran Şef Yılmaz Özfırat’a teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

ÖZFIRAT: “KOROMUZ BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİDİR”

Deprem felaketinde 7 üyesini kaybetmesine rağmen çalışmaları gayretle sürdürdüklerini kaydeden koro şefi Yılmaz Özfırat; “Depremde canlarını yitiren koro üyelerimiz Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu Ahmet Fehmi Ayaz’ı rahmetle anıyorum. Huzur içinde uyusunlar, toprakları bol olsun, Allah rahmet eylesin. Anıları, Anadolu Medeniyetler Korosu’nun ezgilerinde ve bu tınıları yüreklerinde hisseden bizlerin kalplerinde yaşayacak. Farklı dinlerden, kültürlerden, inançlardan olan üyelerin bir araya gelerek oluşturdukları, ülkemizin hemen hemen tüm renklerini, tüm değerlerini yansıtan Antakya Medeniyetler Koromuz, bu farklı renklerden yapıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin yüz akı olan bir beraberliğin simgesidir. Ayrıca bu anlamlı organizasyona verdiği desteklerden dolayı Yayladağı Kaymakamımız Halil Yazıcı’ya, Yayladağı Belediye Başkanımız Mehmet Yalçın’a ve siz değerli konuklara en içten teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Antakya Medeniyetler Korosu’na teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.

2023 Her Hakkı Saklıdır - Hatay Haber Gündem