Hatay Haber Gündem

GENÇ ÖĞRENCİLERDEN GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNE ZİYARET

50 çocuk Antakya Belediyesi ile anlaşmalı geri dönüşüm tesisini ziyaret ederek, katı atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri kazanımı hakkında bilgi aldılar.

GENÇ ÖĞRENCİLERDEN GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNE ZİYARET
16 Kasım 2019 - 18:45

GENÇ ÖĞRENCİLERDEN GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNE ZİYARET

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Komitesi bünyesinde bulunan 50 çocuk Antakya Belediyesi ile  anlaşmalı geri dönüşüm tesisini ziyaret ederek, katı atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri kazanımı hakkında bilgi aldılar.

Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar yer aldı; “ Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ dahilinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü  Çocuk Hakları Komitesi bünyesinde bulunan 50 çocuk, sosyal uyum programları kapsamında ”Bugünün Çocuklarının Yarının Çocuklarına Bırakacakları Daha Temiz Bir Dünya İçin El Ele” kampanyası dahilinde kağıt, plastik, cam vb. geri dönüşüm atıklarının dönüştürüldüğü belediyemizle anlaşmalı çevre lisanslı tesisimize ziyarette bulundular.

 Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı Çevre Denetim Birimi personellerimiz tarafından Sıfır Atık Projesi kapsamında katı atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri kazanımı ile çevrenin korunması, kirliliğin önlenmesi, olumlu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması konuları hakkında çocuklara bilgilendirmeler yapıldı.”

2023 Her Hakkı Saklıdır - Hatay Haber Gündem