Hatay Haber Gündem

İşimi Yönetebiliyorum Projesi. (TÜRKONFED)

Küresel rekabette ülkelerin yanı sıra kentlerin, sektörlerin ve işletmelerin yarıştığını belirten Ekinci, şöyle devam etti:

İşimi Yönetebiliyorum Projesi. (TÜRKONFED)
15 Kasım 2019 - 19:03

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aykut Özbuğday, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Levent Hakkı Yılmaz ve Doğu Akdeniz Sanayi ve İş İnsanları Federasyonu (DASİFED) Başkanı Faruk Ekinci DASİFED ev sahipliğinde Müze Otel’de gerçekleştirilen “İşimi Yönetebiliyorum Projesi” Eğitim Programında konuşmalarını gerçekleştirdiler.

DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Ekinci, buradaki konuşmasında, 2 gün sürecek etkinlik kapsamında üyelerle bölge ve ülkede değer yaratacak bir toplantı yapacaklarını söyledi.

Küresel rekabette ülkelerin yanı sıra kentlerin, sektörlerin ve işletmelerin yarıştığını belirten Ekinci, şöyle devam etti:

“Hız ve verimlilik esaslı dijital dönüşüm süreci bu yarışın anahtarı olurken, yerelde bunun belirleyici aktörü KOBİ’ler olacak gibi görünüyor. Bu yarışta, ekonomimizin dinamosu KOBİ’lerimizin rekabetçilik gücünü, nitelikli insan kaynağı kapasitesini, yönetişimden üretim ve ihracata uzanan değer zincirinde yüksek teknoloji kullanımıyla yüksek verimlilik ve yüksek katma değer yaratmalarını sağlamalıyız.

Türkiye’de yaklaşık 3,5 milyon KOBİ’nin faaliyet gösterdiğini söyleyen Ekinci, “Ekonomimize katkı yapan işletmelerimizin yüzde 99’unu KOBİ’lerimiz oluşturuyor. KOBİ’lerimiz, istihdamın yüzde 74’ünü, toplam cironun yüzde 62’sini, katma değerin yüzde 53’ünü ve ihracatın da yüzde 55’ini gerçekleştiriyor. Maalesef sadece yüzde 10’u,10 yıldan daha fazla hayatta kalabiliyor. Bu nedenle KOBİ’lerimizin kapasitesini geliştirmek ve direncini artırmak önem kazanıyor.” dedi.

2023 Her Hakkı Saklıdır - Hatay Haber Gündem