Masatlı: Hatay’da TYP kurası 11 Haziran’da çekilecek

Masatlı: Hatay’da TYP kurası 11 Haziran’da çekilecek

ABONE OL
4 Haziran 2024 19:58
Masatlı: Hatay’da TYP kurası 11 Haziran’da çekilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valiliği’nde gerçekleşen ‘Deprem Bölgesi İstihdam Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Vali Mustafa Masatlı, TYP kuralarının 11 Haziran Salı günü çekileceğini açıkladı.

AFAD İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve esnaf temsilcileri katıldı. Toplantıda 650 kişilik TYP kurası ve il genelindeki istihdam imkanları ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Masatlı, “İlimizin yeniden ihya, inşa ve imarı bir taraftan devam ederken bir taraftan da ciddi anlamda bir ekonomik canlılığın başladığını söyleyebiliriz. Gerek özel sektörlerde, gerekse sanayi ve ticaret alanlarında işverenlerin çalışan ihtiyacı olduğunu da görüyoruz.  Bu doğrultuda, özü itibariyle geçici hüviyette olan Toplum Yararına Programlardan sözleşmeleri sona eren vatandaşlarımız; program bitimi neticesinde kısa mesaj yoluyla İŞKUR İl Müdürlüğümüze davet edilecektir. Biten programlar için süreç hâlihazırda başlamıştır. Buradan da tekrar çağrı yapıyor ve programı sonlanan vatandaşlarımızı İŞKUR il müdürlüğümüze davet ediyorum”  ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMA SÜRELERİ SONA ERENLERİ İŞKUR’A YÖNLENDİRECEĞİZ”

Vali Masatlı, geçmiş dönemde TYP kadrosundan işe alınan ve hizmet süreleri sona eren vatandaşları da İŞKUR İl Müdürlüğü’ne davet edeceklerini, şartları uyanlara işsizlik maaşı verileceğini, isteyenleri de özel sektörde çalışmaya yönlendireceklerini belirtti. Vali Masatlı açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “Vatandaşlarımız İŞKUR hizmetlerinden yararlandırılarak şartları tutanlar işsizlik ödeneği, İşbaşı Eğitim Programı, Mesleki Eğitim Kurslarına; çalışmak isteyenler özel sektörde işlere hızlı bir şekilde yönlendirilecektir. Yaptığımız başvurular neticesinde geçtiğimiz günlerde kontenjanı onaylanan ve şu an sürecin devam ettiği 650 kişinin TYP üzerinden istihdam edilmesinin kurasını bir mani olmaz ise 11 Haziran Salı günü Noter huzurunda ve siz kıymetli basın mensuplarımızın da katılımıyla yine AFAD İl Müdürlüğümüzün toplantı salonunda gerçekleştiriyor olacağız.”

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.