AK Parti değişti mi?

AK Parti değişti mi?

ABONE OL
25 Ekim 2020 23:16
AK Parti değişti mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti değişti mi?

     Geçtiğimiz aylarda

Bir TV kanalında DEVA Partisi Genel Başkanı ve

Eski Bakan Ali Babacan’ı izledim.

Moderatör kendisine: “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sizi davet etse, eski ekibi toplasa, bu davete icabet eder miydiniz?” şeklinde bir soru yöneltti.

    Babacan: “Cumhurbaşkanı’nın etrafında bizim dönemimizden bir kişi dahi yok. O nedenle bizi davet etmez, edemez. Dolayısıyla bir araya gelmemiz de söz konusu olamaz” şeklinde bir cevap vermişti.

                      Aklıma Hatay AK Parti Teşkilatı geldi.

     Halen görevde olan, olmayan, çoğu kimseyle görüşüyorum.Küskün sayısı öyle bir, iki, üç, beş, on değil, yüzlerle, belki de binlerle anılabilir.Nedeni ise AK Parti’nin özünden çok uzaklaşması.

Partiyi kuran,Partide gece gündüz, aşkla şevkle çalışan, evini değil, partiyi önceliği olarak gören,her akşam partide gece yarılarına kadar kalan, şehir sorunlarına duyarlı bir anlayış vardı.

Elbette, şimdi yok demiyorum, Ama sanki eskiler daha duyarlı, daha hassas idi… Bu düşünceler sadece bana ait değil onu da açık seçik söylemeliyim. Günde en az 3-5 AK Partili yanıma gelir, Ya da telefon açarak fikir alışverişinde bulunur.

 Hasılı,

‘Eski aşk yok …!’ demekte çoğu.

Kendisiyle görüşmedim ama,

Bir AK Partili dostum:

     Mevcut AK Parti İl teşkilatında düzgün çalışan kişilerin çok az olduğunu ifade ederek, “Bugüne kadar gelmiş, geçmiş en dik ve en dürüst başkanlardan biri Mehmet Yeloğlu ’dur. Ama yalnız kalıyor. Ekibi iyi değil, kendisi gerçekten şehir sorunlarına vakıf bir eski belediye başkanı,

Partili partisiz her sorunu olana çare olmaya çalışıyor. Herkese yetmeye çalışıyor. Her programa, her davete elinden geldiğince icabet ederek gönül kazanmaya çalışıyor” ancak teşkilatındaki bazı kişiler başkan Yeloğlu’nu  yanlış yönlendirerek başarısına gölge düşürüyor.

     Parti,  pandemi nedeniyle İl başkanlığı seçimlerini ötelemiş olsa da, yakın zamanda yapılacak İl başkanlığı seçimlere hazırlandıklarını ve çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Israrla yazdığım ve savunduğum, AK Parti tüzüğünde ‘ön seçim’ maddesi olmasına rağmen, olmayacağını biliyoruz.

 Atamayla görevlendirme yapılıyor. İşte bu da, Partiden kopmaları, uzaklaşmaları artırıyor.Tekrar ve ısrarla yazıyorum,bu parti özüne dönmediği müddetçe, bir değil on Ayasofya açsa, Fındığa 22,500 lira değil, 52,500 lira verse, asla ve kata eskisi gibi olmayacak. erimeye devam edecek.

     Kişilik ve şahsiyetinden şüphe duymadığımız çok güzel insanların yanı sıra tam tersi olanlar da var. Partiye güç katmak yerine, Partiden nemalananlar uzaklaşmadığı, uzaklaştırılmadığı müddetçe…  Asla AK Parti Hatay’da geçmişteki gibi güçlü olmayacak.

     Güçsüzleşecek, bana şimdi bu partiden nemalanan, Partiye faydası olmayan menfaatperestler kızacaktır.Varsın kızsın. Zaten ne zaman doğruyu yazsam, ne zaman gerçekleri yazsam… Beni ötekileştirmeye çalışan, beni yalnızlaştırmaya çalışan, karalamaya çalışanlarla karşılaştım. Ama yolumdan dönmedim. Sadece üzüldüğüm şu olmuştur: Parti içinde yaşanan nahoş olayları yazdım diye beni tenkit edenlerin bile çoğu dışarıda kaldı.

     Sonra çıkıp gelip, bana bilgi belge vererek, ‘Bunları da yaz.. İşte sana bilgi belge ‘ dediler. Ama, yüzlerine bile bakmadım. Gücünü kaybedenler, ortalıktan yok olanlar genelde bu yollara başvururlar. Ama etraflarında kimseyi bulamazlar.

      İşte bu nedenle diyorum ki; Biz hancıyız, Siyasiler ise yolcu! Bizler sizden menfaat veya çıkar beklemedik beklemiyoruz. Sizlerin görmediği, görmek istemediklerini yazarak, sizleri uyarıyoruz. Ne size, ne partinize düşman değiliz. Tüm derdimiz, bu şehirde güzel işlerin olması. Sizlerin bu şehrin menfaati ve çıkarı için tek yumruk olmanız.

Hala bunu anlamıyor, Duymuyorsanız Sizler bilirsiniz.

Biz doğru bildiğimizi yazmaya , her daim konuşmaya devam edeceğiz. Sayğılarımla

Çetin Cemali: Yazdı

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP