AK Parti’de dava değil koltuk devri

AK Parti’de dava değil koltuk devri

ABONE OL
21 Ekim 2020 00:20
AK Parti’de dava değil koltuk devri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

                                  AK Parti’de dava değil koltuk devri

     Son günlerde Hatay Ak Parti’de yeni bir İl başkanı arayışı ile ilgili gizli kulisler yapılmaya devam ederken genel merkez mevcut İl başkanı Mehmet Yeloğlu ile mi yola devam edilecek? Yoksa yeni bir aday  arayışları içinde mi olacak? Ak Parti tabanı merak ediyor.

     Yakın zamanda yapılacak olan Ak Parti Hatay İl başkanlığı kongresi ile birlikte AK Parti’de herkes eteğindeki taşları dökmeye başladı.  

     Gerçekten de dava mı, koltuk mu ağır basıyor derseniz, her şey ortada değil mi? Hatırlarsanız kısa bir zaman önce yazdığım bir kaç yazıda Recep Tayyip Erdoğan’a en büyük ihaneti AK Partililerin yaptığını yazınca bazıları mırıldanmıştı, olur mu öyle şey, AK Parti dava partisidir diye. Ama bugün her şey ortada ben hatta o dönem herkes AK Parti’nin kalkınma tarafına geçti adalet tarafında kalanlar azınlıkta diye söylemiştim. Bugün özellikle gördüğümüz o ki adalet tarafında olanlar kabuğuna çekildi ya da küstürüldü. Kalkınmacılar da koltuk derdine düştü, bazıları da onların taraftarları haline geldi.

     Herkes birbiriyle köşe kapmaca oynamaya başladı.
Ne alakası var diyebilirsiniz! Demeyin çünkü yakın zamanda sosyal medyada dolaşacak haberleri gördüğünüzde bu nasıl bir şeydir diyeceksiniz. Birilerinin yakın zamanda yapılacak olan İl kongresinde  kendilerini listeye aldırmak için şimdiden Yeloğlu’na nasıl kur yaptığını görüyoruz, hatta görmeye de devam edeceğiz.. Kendilerini dava adamıyım diye orda burda sosyal medya hesaplarında nağralar atıp tutarken halk onların bu hareketlerini yemiyor. Yani güç ve iktidar zehirlenmesi başladı, aslında başlamış olan şey daha da yoğunlaştı.


     Gerçekten de Sayın Cumhurbaşkanı ne kadar mücadele ederse etsin gayreti bazen işe yaramıyor artık birileri Cumhurbaşkanı adına Hatay’a geliyor İlçe kongrelerini yapıyor.Herşey günlük gülistanlık gibi gösterilip genel merkeze raporlar sunuluyor. Ak Parti Hatay koordinatörü Salim Çivitçioğlu da önüne koyulan listeye maalesef kapsamlı bir çalışma yapmadan yada yaptırılmadan önüne koyulan listeyi  onaylayarak genel merkeze gönderiyor. Bu gerçekten çok büyük bir sorun demektir. Umarım yakın zamanda yapılması planlanan Hatay Ak Parti il kongresi de bu şekilde olmaz. Çünkü yakın zamanda  Hatay’da Ak Partinin yapmış olduğu birçok ilçe kongrelerine katıldım. Burada yapmış olduğum araştırmalar ve mini anketler sonucunda üzülerek söylemeyelim ki birçok ilçe başkanlarından memnun olmadıkları halde dayatma listelerle kongrelerin yapıldığını,İnsanı öne çıkaran ve insan yaşamını her şeyin üzerinde tutma iddiasıyla yola çıkan AK Parti, tevazu ilkesini, en temel ilkelerinden biri yapmıştı. Büyüklenme, kibir gibi keyfiyetler kesin reddedilmişti. Toplumun rahatsızlık duyduğu bir olaydan kendisi de rahatsızlık duyardı. Ama artık duymuyor. Dahası toplumun bu konudaki tavrını da umursamıyor.

‘’Eskiden şımarıklık başkasının, tevazu muhafazakâr kitlelerindi. Şimdi şımarıklık muhafazakârların bizim, tevazu fakirlerin oldu.’’

        NEREDE KALDI ‘TEVAZÜ SAMİMİYET GAYRET’’

     Evet… AK Partinin o hor gördüğünüz Fakir’in oyuna her zaman ihtiyacı var. Ak Parti’yi Ak Parti yapanların gariban Hatay kırsalında yaşayan insanların olduğunu ne çabuk unuttunuz. Lakin yüklendiği görevin sorumluluklarını bilmeyenler Ak Partililer yüzünden fakirle alay edilmesinin izahı mümkün değil. Başta Ak Parti İl Başkanı ve tüm Ak Partili Milletvekilleri ve belediye başkanlarının bu ‘fakir’ halka bir özür borcu var. Yoksa ‘tevazu, samimiyet ve gayret ‘sadece bir slogandan başka bir şeyi ifade etmez. Bunu yapanlar yarın bir gün menfaat ve güç gördükleri anda Cumhurbaşkanı’nın yanında ve arkasında durmazlar söylemesi benden…


     İktidarın nimetlerinden yararlananlar ve iktidarın nimetlerini sonuna kadar kullananlar baktılar ki bir şeyler hakça ve adaletli olacak o makamlara artık başkaları gelecek. Kendilerini bulunmaz hint kumaşı sananlar halka tepeden bakan kibir abideleri, bu günlerde halkın yanından ayrılmıyor boy boy resim çekiyorlar istisnalar kaideyi bozmaz ama bazıları için geçerli olan bir durum bu.

     Gerçekten de yaşananları hayretler içerisinde izliyorum bir zamanlar siyasetin içinde yer almalıyım diyordum ama artık siyasetin içerisinde olmadığıma çok seviniyorum. Bugün ortada dolaşan onca olumsuzlukları, yazılanları ve eleştiriler ile alakalı il başkanı da çıkıp arkadaşlar ne yapıyorsunuz demiyor. Sayın Mehmet Yeloğlu, bu konuda bana göre en büyük görev size düşüyor, gereğini yapmak için neyi bekliyorsunuz. İl yönetimi içinde olan bazı yöneticilerin yaptıkları ayyukaya çıkmış durumda.

                         “Körle oturan, şaşı kalkar.”

Sanırım yukarıda anlatılan konu başlıkları Ak Partili Mehmet Yeloğlu ile ilgili her şeyi özetliyor.

     Bu işin sonunu pek iyi görmüyorum bu durum gerçekten AK Parti’nin kurumsallığına yakışmıyor söylemek bizim görevimiz.

Her ne kadar söylediklerimizi dikkate alıp almadığınızı bilmiyoruz her şeyin en iyisini siyasetçiler bilir ama bizim görevimiz de bunu söylemek biz de bu görevimizi yerine getiriyoruz. Anlaşılan o ki önümüzdeki günlerde daha listeler açıklanmazsa ben de aday mı olsam diyorum en azından nam olur. İşin şakası durum ona doğru gidiyor ve bu durum alay konusu haline geliyor ve iş daha fazla çığırından çıkmadan bu işe bir son verilmeli…
Saygılarımla…

Çetin Cemali : Yazdı

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP