DOLAR

34,1360

-0.01%
EURO

38,0997

0.46%
ALTIN(gr)

2.902,84

0,62%
BİST 100

10034.82

0,62%
ANTAKYALI DEPREMZEDE KURUM’A FERYAT ETTİ: “50 MİLYON DOLARIMA EL KONULDU”

ANTAKYALI DEPREMZEDE KURUM’A FERYAT ETTİ: “50 MİLYON DOLARIMA EL KONULDU”

ABONE OL
24 Eylül 2024 15:30
ANTAKYALI DEPREMZEDE KURUM’A FERYAT ETTİ: “50 MİLYON DOLARIMA EL KONULDU”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deprem felaketinde büyük kayıp yaşadığını belirten bir Antakyalı vatandaş Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a feryat etti.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen bölgeler arasında yer alan Antakya’da yaşayan bir vatandaş, seçim dönemi ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a deprem süreci sonrası yaşananlardan dolayı sitem etmişti. Rezerv alan nedeniyle her şeyini kaybettiğini söyleyen vatandaş, ’50 milyon dolarımı kaybettim, devlet el koydu. Hiç bir şekilde kira yardımı bile vermiyorsunuz.’ sözleri sosyal medyada yeniden gündem oldu. Vatandaşın isyanını dinleyen Kurum’un ise ‘Öyle olmaz. Bakalım, öyle olmaması gerekiyor.’ diyerek yanıt verdiği görüldü.

BAKAN KURUM DURUMA EL ATACAKLARINI BELİRTTİ

Depremde annesi ve babasını kaybettiğini söyleyen vatandaş, “Rezerv alan ilan ettiğiniz yerler nedeniyle her şeyimi kaybettim. 50 Milyon dolarımı kaybettim, devlet el koydu. Hiç bir şekilde kira yardımı bile vermiyorsunuz. Beni hayata mahkum ettiniz. Babamdan kalan yerler üzerine 404 tane dükkan yapıldı. Bir tane dükkan vermediniz bana.” dedi. Depremde annesi ve babasını kaybettiğini söyleyen vatandaş, “Rezerv alan ilan ettiğiniz yerler nedeniyle her şeyimi kaybettim. 50 Milyon dolarımı kaybettim, devlet el koydu. Hiç bir şekilde kira yardımı bile vermiyorsunuz. Beni hayata mahkum ettiniz. Annemi babamı kaybettim. 50 milyon dolarlık malıma devlet el koydu. Rezerv alan ilan ettiniz. Arazime 404 dükkan yapıldı. Bana 1 dükkan verilmedi. Ben AK Parti üyesiyim, bana bu yapılıyorsa vatandaşa neler yapılıyordur” dedi.

Duydukları karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Kurum, ‘Öyle olmaz. Bakalım, öyle olmaması gerekiyor’ diyerek yanıt verdi.

 

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP