ASİ NEHRİ’NE BAKAN KURUM ELİ DEĞECEK

ASİ NEHRİ’NE BAKAN KURUM ELİ DEĞECEK

ABONE OL
19 Ağustos 2024 22:19
ASİ NEHRİ’NE BAKAN KURUM ELİ DEĞECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yıllardır kirli akan Asi Nehri’nin makus talihini değiştirmek için kolları sıvadı.

Hatay temasları kapsamında adeta yılan hikayesine dönen Asi Nehri’ni canlandıracak projeyi de açıklayan Bakan Kurum, Asi Nehri’nin iki yanını yeşil alan olarak düzenleyeceklerini, yürüyüş yollarıyla çevre düzenlemelerini de yaparak nehri kente yakışır bir hale getireceklerini belirtti.

NEHİR KİRLERDEN ARINDIRILACAK

Vatandaşların yıllardı bu serzenişine yanıt ise Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan geldi. Murat Kurum Asi Nehrinin temizlenmesi ardından doğu ve batı yakalarının bilim insanlarının önerileriyle yeşillendirileceğini söyledi. Bakan Murat Kurum yeşil alan oluşturarak yürüyüş yolları ve dinlenme alanları yapacaklarını ve burada daha önce yaşayan vatandaşların da mağdur edilmeyeceğini açıklarken, Tarihi Uzun Çarşı, Kurtuluş ve Kemalpaşa Caddelerinde hazırlanan projeleriyle de şehrin tarihi dokusunu bozmadan yeniden ayağa kaldırılarak ihya edileceğini açıklamalarına ekledi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP