BAKAN KURUM’DAN HATAY’A 16 BİN YENİ KONUT MÜJDESİ

BAKAN KURUM’DAN HATAY’A 16 BİN YENİ KONUT MÜJDESİ

ABONE OL
26 Eylül 2024 19:13
BAKAN KURUM’DAN HATAY’A 16 BİN YENİ KONUT MÜJDESİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’da 16 bin 43 yeni konutun daha ihalesini yaptıklarını açıkladı.

Kurum, “Şu ana kadar 18 bin 404 yeni yuvamızı teslim ettik.Hep dediğimiz gibi; depremzede kardeşlerimizin tamamı yuvalarına kavuşana kadar elimizi buradan çekmeyeceğiz.” sözleriyle Hatay’ın yeniden inşa ve ihya çalışmalarının son durumu hakkında bilgiler verdi.

VATANDAŞIMIZIN İSTEMEDİĞİ HİÇBİR ŞEYİ YAPMAYACAĞIZ

Gülderen TOKİ projesi kapsamında yaptığı toplantısında ise Kurum,“Rezerv alandavatandaşımızın istemediği hiçbirşeyi yapmayacağız, yaptırmayacağız.Rezerv alanlarda projelerin hızlı ve bütüncül ilerlemesi için geçici olarak o alanları hazine arazisine çeviriyor, sonrasında yapı bitince vatandaşlarımıza konutlarını, konut mülkiyetine çeviriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

ULU CAMİ RESTORASYONUNDA AYNI HASSASİYETİ GÖREMİYORUZ

Antakya Ulu Cami’nin yapımını üstelenen belediye tarafından çalışmaların durdurulması üzerine Bakan Kurum, “Konu Hatay Ulu Cami restorasyonuna gelince aynı hassasiyeti göremiyoruz.Biz herkesi aynaya bakmaya davet ediyoruz. Eğer yapmayacaklarsa biz vatandaşımızla el ele verir, ecdadımızın bize yadigarı eserimizi hep birlikte yaparız.” dedi.

Parti ayrımı yapmadan çalışmaya; iyinin, güzelin, doğrunun peşinden koşmaya devam edeceklerini aktaran Bakan Kurum, “Dün itibarıyla Ankara ve İstanbul Belediyelerinin bizde bekleyen bir talepleri kalmadı, hepsi onaylandı. İzmir’de ise Körfez’in temizlenmesi için Büyükşehir Belediyesine düşen görevler ve yapmaları gerekenlerle ilgili bilgi verildi.” şeklinde konuştu.Deprem bölgesinin siyasi malzeme yapılmaması ve deprem bölgesindeki vatandaşların da duygularının istismar edilmemesi gerektiğinin altını çizen Kurum, milletin yararına olan herşeyin daima yanında olacaklarını ileterek Cumhur İttifakı olarak bu anlayıştan hiç vazgeçmediklerini dile getirdi.

ÖNTÜRK: HEM KONUTLARIMIZI HEM DE TARİHİMİZİ AYAĞA KALDIRIYORUZ

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Öntürk ise “Bir yandan konutlarımızı inşa ederken diğer yandan tarihimizi ayağa kaldırıyoruz. Hatay’ımız, önümüzdeki sene Türkiye’nin en modern şehri olacak. Her daim desteğini yanımızda hissettiğimiz Hatay sevdalısı Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP