BAKAN TUNÇ’TAN 10. YARGI PAKETİ YANITI

BAKAN TUNÇ’TAN 10. YARGI PAKETİ YANITI

ABONE OL
7 Temmuz 2024 11:52
BAKAN TUNÇ’TAN 10. YARGI PAKETİ YANITI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir programda basın mensuplarının 9 ve 10. Yargı paketlerine yönelik sorularını yanıtladı.

TBMM Başlığına sunulan 9. Yargı Paketi teklifinin ayrıntılarına ilişkin soru üzerine Bakan Tunç, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in teklifin içerdiği hususları ayrıntılı olarak kamuoyuyla paylaştığını belirtti. Bakan Tunç, gelecek hafta Adalet Komisyonu’nda görüşmelerin gerçekleşeceğini, sonrasında da paketin genel kurul gündemine geleceğini söyledi.

  1. YARGI PAKETİ AÇIKLAMASI

TBMM’ye gönderilen 9. Yargı Paketi’ne alamadıkları, toplumun ve uygulamanın beklediği birtakım düzenlemelerin olduğunu dile getirerek, “Özellikle hem Ceza Mahkemesi Kanunu hem Türk Ceza Kanunu’nu ilgilendiren bazı düzenlemeler de var. Onları da yeni yasama döneminin başlarında, 10. Yargı Paketi’nde değerlendireceğimiz hususlar var.” ifadesini kullandı. Uygulamada olan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin gerçekleşme oranının yüzde 70 civarında, İnsan Hakları Eylem Planı’nın gerçekleşme oranı da yüzde 66 civarında olduğu bilgisini paylaşan Bakan Tunç, konuşmasına şöyle devam etti: “O planlardaki hedeflerde gerçekleşmeyen hususları da yeni Yargı Reformu Strateji Belgelerine ve İnsan Hakları Eylem Planı Belgelerine alarak, o hedeflerden de vazgeçmiş değiliz. Türkiye’de özellikle güvenilir adalet sisteminin tesisi anlamında çok önemli mesafeler aldık. Gerek adliye binalarımızın yeniden yapılması, inşa edilmesi, o köhne binalardan kurtularak gerek avukatlarımızın gerek hakim savcılarımızın gerek yargı personelimizin ve vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet alabilmesi adına fiziki imkanlar artırıldı ve teknolojinin imkanları da had safhada artırıldı. Teknoloji UYAP sistemi başta olmak üzere elektronik tebligattan elektronik duruşmaya varıncaya kadar tüm bunlar vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Yine mevzuat düzenlemeleriyle de vatandaşlarımızın ihtiyacı olan düzenlemeleri peyderpey hayata geçirmenin gayretindeyiz.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu pakette özellikle uygulamadan gelen bazı sorunları tespit ettiklerini, pakette bu sorunları ortadan kaldırmaya yönelik önemli düzenlemeler bulunduğunu kaydetti.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP