BAŞKAN ÖZGÜN, REZERV ALANLARLA İLGİLİ GÖRÜŞMEDE BULUNDU

BAŞKAN ÖZGÜN, REZERV ALANLARLA İLGİLİ GÖRÜŞMEDE BULUNDU

ABONE OL
10 Eylül 2024 12:43
BAŞKAN ÖZGÜN, REZERV ALANLARLA İLGİLİ GÖRÜŞMEDE BULUNDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut’u ziyaret ederek, Defne’deki rezerv alanlarla ilgili görüşmelerde bulundu.

Başkan Özgün, ziyarette özellikle halkın talepleri doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, rezerv alanlar konusunda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi ve ekolojik hassasiyetlerin gözetilmesi gerektiğini vurguladı.

“DEFNE’MİZ İÇİN GAYRETLE ÇALIŞACAĞIZ”

Başkan Özgün, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “En başından beri savunduğumuz gibi, rezerv alanlar konusunda halkın sesine kulak verilmesini talep ettik. Rezerv alan isteyen ve istemeyen bölgeler arasındaki taleplere uygun bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini belirttik. Ayrıca, konteyner, çadır, kirada ve şehir dışında yerleşik durumda olan hemşerilerimizin bir an önce kendi evlerine kavuşabilmeleri için, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak devletin pozitif yükümlülüğünü yerine getirmesi gerektiğini ifade ettik. Rezerv konut alanlarının belirlenmesi sürecinin halkın talepleri doğrultusunda yapılmasını, sürecin katılımcı bir şekilde ilerlemesini ve rezerv konutları reddeden vatandaşlarımızın da dinlenilmesini talep ettik” şeklinde konuştu. Başkan Özgün ayrıca, belediyecilik hizmetlerinin verimli bir şekilde sunulabilmesi için şehrin düzenli imarının gerekliliğini hatırlatarak, “Sürecin takipçisi olacağız ve halkımızın taleplerinin uzlaştırılması için azami gayreti göstereceğiz. Gelecek nesillere borcumuz olan, bütüncül, modern ve sağlıklı bir şehir planlamasını sağlamak üzere en yüksek gayretle çalışacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP