BAŞKAN SAVAŞ’IN EXPO 2021 PROJESİ FİYASKO İLE SONUÇLANMA EMARELERİ GÖRÜNÜYOR.

BAŞKAN SAVAŞ’IN EXPO 2021 PROJESİ FİYASKO İLE SONUÇLANMA EMARELERİ GÖRÜNÜYOR.

ABONE OL
1 Eylül 2020 21:12
BAŞKAN SAVAŞ’IN EXPO 2021 PROJESİ FİYASKO İLE SONUÇLANMA EMARELERİ GÖRÜNÜYOR.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAŞKAN SAVAŞ’IN EXPO 2021 PROJESİ FİYASKO İLE SONUÇLANMA EMARELERİ GÖRÜNÜYOR.

      HBB Başkanı Lütfü Savaş yedi yıla yaklaşan, başarısız hizmet süresinin üstünü örtmek ve bu başarısızlığı örtbas etmek için,HBB’nin ekonomik  gücünü aşan ve yapılması halinde başarısız olma ihtimali son derece yüksek olan projeler peşinde koştuğunu Hatay halkına yutturma çabalarını sürdürüyor. 

     Bu hayali ve başarılı olma ihtimali son derece düşük olan EXPO gibi Hatay halkının ne anlama geldiğini dahi bilmediği bir proje ile hem Hatay halkını kandırıyor.Hemde Hatay halkını bu proje dolayısıyla çok sayıda hizmetten yoksun bırakıyor.

     Halbu’ki Hatay da çok sayıda mahalle de içme suyu yok.Kanalızasyon yok .Bir çok mahallede lağım suları  sokaklarda akıyor.Yüzlerce mahallede de yollar köstebek yuvasını andırıyor.Ama başkan Savaş bu hizmetler için devletin Hatay’a gönderdiği parayı EXPO  denilen ucube bir projeye harcamakta ısrar ediyor.Bu paranın miktarı milyon dolarlarla ölçüldüğünü bu projeye şakşakçılık yapan yerel gazetecilerin kaç tanesi biliyor?

BU YAZIDA DÜNYA EXPO TARİHİNİ KISACA ANLATALIM.

 EXPO’lar, dünyanın kültür, tarih ve eğitim olimpiyatları olarak nitelendiriliyor.


      Ülkeleri, uzmanlaşmış oldukları konulardaki bilgi birikimlerini daha yaşanır bir dünya için paylaşmak üzere bir araya toplar. Burada ürünlerden çok fikirler, kültürler ve dünyanın geleceği için projeler sergilenir. Yani ticari olmaktan öte eğitsel amaçlı birer tema ve kültür etkinliği olarak anılır.

     EXPO, ‘sergi’ anlamına gelen exposition kelimesinin kısaltmasıdır. EXPO’lar, “Dünya Sergisi” ya da “Dünya Fuarı” olarak da adlandırılır.

İLKİ 1851’DE YAPILDI

     1851’de Londra Kristal Palas’ta düzenlenen sergi ile temelleri atılan EXPO’lar, 98 ülkenin üye olduğu BIE (Uluslararası Sergiler Bürosu) tarafından organize ediliyor.

Sosyal, kültürel ve eğitsel yüzüyle insanlığın gelişimine ve hoşgörüyle bütünleşmesine öncülük eden EXPO’lar 5 yılda bir kez düzenlenerek en az 3, en çok 6 ay sürüyor. Kapladıkları ortalama 1 milyon 500 bin metrekarelik alanda dünyanın dört bir yanından on milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Böylelikle EXPO’lar, gerçekleştirildikleri kentlere, dünya halklarını bir araya getirerek yeniliklerin ve sürdürülebilir gelişmenin kapısını uyum içinde aralamada rol oynama fırsatı verir, kent kimliğine hafızalardan silinmeyecek bir itibar kazandırmış olurlar.

PARİS’E EYFEL, LONDRA’YA KRYSTAL PALACE

İlk dünya fuarı, 1851 yılında Londra’da düzenlenirken kente ünlü Kristal Palas’ı kazandırdı. Eyfel Kulesi ise, 1889 Paris EXPO’su için inşa edilen, 100 yılı aşkın süredir Paris’e hem maddi getiri sağlayan hem de şehrin hafızalardaki yerini sağlamlaştıran eşsiz bir yapı oldu.

     EXPO projesini gerçekleştirme iddiasıyla yola çıkan HBB başkanı Lütfü Savaş böylesi ciddi bir proje için bu konuda uzman bir ekip oluşturmadığını görüyoruz. Gastronomi projesinde olduğu gibi EXPO’da da danışmanlığını ve baş aktörlüğünü eşi Nazan hanım’ın yaptığını görüyoruz. Efsane başkan Lütfü Savaş doğup büyüdüğü Çaksına köyünde, acaba gizli bir Eyfel kulesi gibi bir eser mi inşa ediyor yoksa bizim mi haberimiz yok. Yada gençlik yıllarının geçtiği Bağrıyanık mahellesinde EXPO’nun Londra’ya kazandırdığı ‘’ KRYSTAL PALACE’’ mı inşa ediyor yoksa Hatay halkının haberi mi yok.

 HBB BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ’A SORUYORUZ ?

  1. Dünyada yüzyıldan fazla düzenlenen EXPO sergisi vada fuarına talip olmak için Hatay ilimizin bu konudaki imkanlarını düşündünüz mü ?
  2. Buraya davet edeceğiniz yüze yakın ülkeden gelecek turistleri ağarlayacak vede konaklamalarını sağlayacak imkanları göz önünde bulundurdunuz mu ?
  3. Yüze yakın ülkeden gelecek konukların ulşım imkanlarını göz önünde bulundurdunuz mu ?
  • EXPO sergisi veya fuarına davet ettiğiniz ülkelere şimdiden resmi davet yaptınız mı ? bu ülkelere Hatay’da göstermelik inşa ettiğiniz ve kamuoyuna büyük müjdelerle muştaladığınız bu alanlarda kaç ülkeye ürünlerini sergilemesi için alan ayırdınız ?
  • Dünya EXPO tarihini incelediğiniz zaman dünya insanlığının yaşamını ve devamını kolaylaştırmak için EXPO alanlarında doğayı kirletmeyen yenilebilir enerji kaynakları kullanılıyor. Bu konuda hazırladığınız bir proje varmı ?                              

HBB başkanı Lütfü Savaş’a samimi bir şekilde ifade ediyoruz. EXPO projesi hemen hergün mahallelerde düzenlediğiniz çökelekli ekmek ve bulgur aşına benzemiyor. Sayın başkan sizin değiniminiz’le lütfen bu konuda daha fazla ğalleklik    (alleklik) yapmayın ve kamuoyuna gerçekleri yansıtın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP