ÇALIŞKAN: HATAY’DA HALK SAĞLIĞI TEHLİKEDE

ÇALIŞKAN: HATAY’DA HALK SAĞLIĞI TEHLİKEDE

ABONE OL
16 Ağustos 2023 11:19
ÇALIŞKAN: HATAY’DA HALK SAĞLIĞI TEHLİKEDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

Çalışkan, bu çerçevede Hatay’da da halk sağlığını tehdit eden genel sorunların yanı sıra ağır hasarlı binaların yıkımı, molozların taşınması, enkaz alanında yerinde ayrıştırma vb. çeşitli çevre sorunları gibi problemler acil çözüm beklediğini ifade etti.

BİLİNÇSİZ ŞEKİLDE KALDIRILAN MOLOZ ÇALIŞMALARI, ALTYAPI, ÜSTYAPI VE İNSAN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Deprem bölgesinde bilinçsiz ve duyarsız bir şekilde kaldırılan moloz çalışmaları, Hatay’ın altyapı, üstyapı ve insan sağlığını olumsuz etkilediğini vurgulayan Çalışkan, “Enkaz kaldırma çalışmaları sonucunda yol, su, elektrik ve doğalgaz gibi altyapılarda ciddi zararlar oluşmaktadır. Yıkım ve moloz ayrıştırma çalışmaları esnasında daha dikkatli davranılması gerekmektedir.

ÜSTÜ AÇIK TIRLARLA TAŞINAN, AYRIŞTIRILMIŞ DEMİRLER TEHLİKE ARZ EDİYOR

Yeterli tedbirler alınmadan üstü açık tırlarla taşınan, ayrıştırılmış demirler bölgede kazalara davetiye çıkarmakta ve bölgedeki vatandaşlar için tehlike arz etmektedir. Tedbirsiz ve duyarsızca yürütülen her çalışma Hatay halkına eziyete dönüşmektedir.

ÖZENSİZ YAPILAN ÇALIŞMALAR BÜYÜK MADDİ KÜLFETLER GETİRİR

İnsan sağlığını olumsuz etkileyen bu durumun yanı sıra özensiz yapılan bu çalışmalar; tüm kamu kurumu ve kuruluşlara büyük maddi külfetler getirecektir. Ayrıca deprem molozlarının birkaç alana taşındığı, bölgede yaşayan vatandaşların bunlardan rahatsız olduğu ve sağlığını tehdit eden boyutlara ulaştığı bilinmektedir.” dedi.

SORULAR;

1.     Bazı moloz taşıyan kamyonların trafik kazalarına sebebiyet verdiği görülmektedir. Yaşanması muhtemel yeni kazaların önlenmesine yönelik hangi tedbirler alınmaktadır?

2.     Yerinde moloz ayrışımının yasak olmasına rağmen kamyonların enkaz moloz yığınlarını yerinde ayrıştıkları görülmektedir. Bu konuda denetim görevi yeterince yapılmakta mıdır?

3.     Denetim yapılıyorsa bugüne kadar kurallara aykırı davranan kaç araca cezai işlem uygulanmıştır?

4.     Ağır hasarlı binaların yıkım işlemlerinin ne zaman sona ermesi planlanmaktadır?

5.     Hatay’da hangi noktalarda moloz ayrıştırma alanları açılmıştır?

6.     Hatay ili sınırları içinde moloz döküldüğü bilinen alanlar; Enek, Kuruyer, Serinyol, Kuşalanı, Sofular ve Harbiye gibi moloz ayrıştırma alanlarının faaliyetlerine ne zaman son verileceği öngörülmektedir?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP