ÇALIŞKAN: “ÜLKEMİZİ İÇ ÇATIŞMAYA ÇEKME ZEMİNİ KOLLANIYOR”

ÇALIŞKAN: “ÜLKEMİZİ İÇ ÇATIŞMAYA ÇEKME ZEMİNİ KOLLANIYOR”

ABONE OL
2 Ekim 2023 14:05
ÇALIŞKAN: “ÜLKEMİZİ İÇ ÇATIŞMAYA ÇEKME ZEMİNİ KOLLANIYOR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, STK, basın, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve çözüm önerileri sundu.

Hatay’daki Suriyeliler hakkında da konuşan Çalışkan, “Suriyeliler üzerinden oluşturulan yabancı düşmanlığı üzerinden ülkemizi iç çatışmaya çekme zeminini kolluyorlar” değerlendirmesinde bulundu. Hatay’daki demografik yapının çok önemli olduğunun altını çizen Çalışkan, “Bir kere ülkesini milletini seven insan her halükârda ülkesini ve milletini menfaatine olan hususlarda ideolojik tavırdan ziyade reel düşünme peşinde olur. Yabancılara karşı pek çok ülkede sınırlama vardır.” dedi.

“ÜLKEMİZİ İÇ ÇATIŞMAYA ÇEKME ZEMİNİ KOLLANIYOR”

Çalışkan ayrıca, “Bizim Hatay’a gitmemiz gerekirse burada Suriyeliler ile ilgili hususta maalesef ülkemizde birtakım odaklar, yabancılara karşı düşmanlığı kışkırtıyor. Bir nefret ortamı kurarak adeta ülkemizi bir iç çatışmaya çekme zemini kolluyor. Ama bazı gerçekleri görmek zorundayız biz bunları defalarca dile getirdik, Suriye de ki iç savaş maalesef Türkiye’nin arı kovanına çomak sokmasıyla şekillenmiş bir savaştır.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP