CEVDET YILMAZ HATAY’DA TEMASLARDA BULUNDU

CEVDET YILMAZ HATAY’DA TEMASLARDA BULUNDU

ABONE OL
14 Haziran 2024 22:04
CEVDET YILMAZ HATAY’DA TEMASLARDA BULUNDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere havayoluyla Hatay’a geldi.

Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi’nde bulunan deprem konutlarını inceleyerek temaslarına başlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, son 2 yılda deprem çalışmaları için 2 trilyon Türk Lirası harcama yapıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Gülderen Mahallesi’nde bulunan afet konutları hakkında bilgi vererek, “Deprem sonrası imar, inşa ve ihya faaliyetleriyle ilgili neler yaptık, neler yapıyoruz nerelerde eksikler var bunları tespit edip önümüzdeki günlerde yoğunlaşmamız gereken konuları hep birlikte tespit edeceğiz. Şu anda Gülderen Mahallesi’ndeyiz burada geniş bir çalışma yürütüldü bugüne kadar 2 bin 650 konutluk bir alandan bahsediyoruz.

BAKANLIKLARIMIZ VE İLGİLİLERİMİZLE SÜREKLİ SAHADAYIZ

Son 2 yılda merkezi idareden deprem çalışmaları için ayırdığımız kaynak yaklaşık 2 trilyon Türk Lirası. Bu arada çok büyük kaynakları seferber etmiş durumdayız. Yaptığımız tasarruf genelgelerinde de deprem bölgesini ve deprem harcamalarını hariç tuttuk. Bu konularda hiçbir şekilde hiçbir taviz vermiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın gözetiminde, liderliğinde deprem bölgelerimizi bir an önce ihya etmek için her türlü gayreti sarf ediyoruz. İlgili kurumlarımız, bakanlarımız sürekli sahadalar. Sürekli çalışmaları izliyorlar. Bu sene sonu itibariyle büyük oranda bir gelişme sağlamış olacağız. Gelecek sene sonuna doğru konutlarda hak sahiplerine ihtiyaçlarını dağıtmış olacağız.” diye konuştu.

YEREL YÖNETİMLERE 64 MİLYAR LİRA HİBE DESTEĞİ SAĞLIYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Eş zamanlı olarak 1240 şantiyede, 110 bin işçimiz ile afetzede vatandaşlarımız için güvenli ve sağlam konutların inşası devam ediyor. Bu dünya ölçeğinde herhalde en büyük operasyonlardan bir tanesi.” dedi. Yılmaz, Hatay ziyareti kapsamında AFAD İl Müdürlüğünde düzenlenen İl Değerlendirme Toplatısı’na katıldı. Burada konuşan Yılmaz, depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak, onları yeni ve güvenli yuvalarına en hızlı şekilde yerleştirmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde öncelikli gündemlerinin deprem bölgesi ve afetlere hazırlık olduğunu söyledi. Depremin siyaset üstü ve ihmale gelmeyecek bir konu olduğunu, 2024 yılının bütçesinde deprem çalışmalarına 1 trilyon 30 milyar liraya yakın bir ödenek tahsis ettiklerini belirten Yılmaz, geçen yıl ile değerlendirildiğinde ise 2023-2024’te sadece merkezi idareden 2 trilyona yakın bir kaynağı deprem bağlantılı çalışmalar için tahsis ettiklerini ifade etti.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP