ÇİNÇİN: KULÜBÜ BENDEN SONRASI TUFAN ANLAYIŞIYLA YÖNETMİŞLER

ÇİNÇİN: KULÜBÜ BENDEN SONRASI TUFAN ANLAYIŞIYLA YÖNETMİŞLER

ABONE OL
1 Mart 2025 19:03
ÇİNÇİN: KULÜBÜ BENDEN SONRASI TUFAN ANLAYIŞIYLA YÖNETMİŞLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatayspor Kulübü Başkanı Hikmet Çinçin, Hatayspor’un 12 menajere ve çok sayıda futbolcuya borcunun olduğunu söyledi.

Kulübe yaklaşık 1 Milyon Euro gelecek paranın olduğunu kaydeden Çinçin, 35 Milyon Euro’luk bonservis ödemesi ve kiralama ücreti ödemesinin bulunduğunu ve bu borçlar nedeniyle kulübün transfer yasağı aldığını belirtti. 6 Milyon Euro’ya satılan Aaron Salem Boupendza’nın 300 Bin Euro’luk menajerlik ödemesinin yapılmamasından dolayı dosyanın FIFA’da şu anda 850 Bin Euro’ya ulaştığını da kaydeden Çinçin, sezon sonuna kadar eldeki kadroyla onurlu mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. Başkan Çinçin yaptığı açıklamada; “Hepimizin ortak sevdası Hatayspor için bir aradayız. 1967 yılında kurulan kulübümüz bizim için önemli bir birlikteliğe yol açan sosyal olgudur. Son yıllarda da Süper ligde mücadele etmesi kentimize ivme katmıştır. Ancak 6 Şubat deprem felaketinin ardından takımımız Mersin’e taşınmak durumunda kalmıştır. Mersin halkına da teşekkürlerimi sunuyorum. Çok iyi ev sahipliği yaptılar. Kucaklarını bize açtılar, statlarını, tesislerini bize açtılar. Ama şu da bir gerçek ki Hatayspor hangi kulvarda mücadele ederse etsin Mersin’de yaşaması sürdürülebilir bir durum değil. Dolayısıyla biz kısmetse Hatayspor’un bundan sonra önümüzdeki sezon Tosyalı Stadında müsabakalarını yapması ve İskenderun’da kendine uygun bir yerleşkede idman sahaları ve tesis inşa etmesini hedefliyoruz. Bu konuda da sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birden çok kez bir araya geldik. Bu yolda da ilerliyoruz. Bu Hatayspor’un geleceği için olmazsa olmaz diye baktığımız bir konu. Hatayspor pozisyon ve puan olarak arzu edilen bir yerde değil. Ve üzülerek söylüyorum ama düşmenin en büyük adaylarından bir tanesi. Ama seçildiğimiz gün de şunu söyledik. Son maça kadar biz onurlu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sporcularımızı da bu konuda motive ediyoruz.

VALİMİZ VE BELEDİYE BAŞKANIMIZIN DESTEKLERİYLE LİGDE KALINDI

Geçen sene ligde kalmasının Hatayspor’un ana aktörü sayın Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk olmuştur. Onların kazandırdığı ivmeyle ligde kalmayı başarmıştır. Ama ne yazık ki bu sene sezon başında istenilen yapılanma olamamıştır. Bence benim spor adamı olarak gözlemlediğim kadro mühendisliği olarak ciddi hatalar yapılmıştır. Ve Hatayspor’un bugünleri yaşamasındaki en büyük sorun buradan başlamaktadır. Tabiki bunun üzerine 2 dönem transfer yasağının olması kış transfer döneminde bir planlama yapmamızı ciddi şekilde engellemiştir. Kış transfer döneminde biliyorsunuz Erce Kardeşler kaptanımızın önünü açtık Amedspor’a transferi sağlandı. Oradan da yaklaşık 600 Bin Euro civarında bir gelir temin etmeyi hedefliyor Hatayspor. Bir de Rivas gerçekten yüksek bir sözleşmesi vardı. 2 sezonda düşünerek bu seneki yabancı sayısını ve gelecek sene oluşabilecek yabancı kontenjanını düşünerek Rivas’la da yollarımızı ayırdık. Tabiki belki transfer yasağı gelmez diye düşündüğümüz ucuz maliyetli oyuncu listemiz vardı, ama ne yazık ki bunların hiçbirini Hatayspor’a kazandırma şansına sahip olamadık. Yaz transfer döneminde de hepimizin malumu Hatayspor yasaklı. Burada bindelikler seviyesinde bir şansımız var. O şansımızı denemeye çalışacağız. Yaz transfer dönemindeki yasağı belki kış transfer dönemine ertelemek mümkün olabilecek. Şu anda mddi olarak gerçekten sayın Öntürk el atmasaydı ben şunu söyleyeyim Hatayspor çok kötü günler yaşardı. Bundan daha kötü günler de yaşardı, çok alt liglere düşme ihtimali çok yüksek olurdu. Sağolsun başkanımız Hatayspor’a sahip çıkıyor. Ama bu durumlar sürdürülebilir durumlar değil. Son gelen FİFA kararlarında Sivas’ta 3 dönem transfer yasağı, Adana Demirspor’a puan silme gibi ve bu maalesef diğer Türk takımlarına da dosyası olan birden çok Türk takımı var. Bu şunu gösteriyor doğru bir bütçeleme, doğru ekonomi yaratamazsanız yaptığınız başarılar saman alevi gibi kalır. Lütfü beyin de çok emeği oldu. O günkü yönetimler güzel günler yaşattı Hatayspor’a.

KULÜP BENDEN SONRASI TUFAN ANLAYIŞIYLA YÖNETİLMİŞ

Şimdi 5 sene önce satılan Boupendza’dan ciddi bir gelir elde etmiş Hatayspor. Ancak menajerinin borcu Hatayspor’un başında bir kılıç. Tekrar Hatayspor bu konuda FIFA’lık olma ihtimali var. Hatayspor’un idari veya mali cezalar alma ihtimali var. 4-5 yıl yargılama sürmüş, ama para 500 Bin Euro borç şu an FIFA dosya harcamaları toplayınca 850 Bin Euro gibi bir rakam çıkıyor ortaya. Orada da üzülerek izliyorum ki menajerle 200 Bin Euro’ya anlaşılmış. Ancak nedense 500 Bin Euro’luk menajerlik sözleşmesi, bunun yanında 300 Bin Euro da feragatname alınmış. Neden böyle bir işlem yapılmış bilmiyorum. Bana bunu anlatan Hatayspor’la yollarını ayırdığımız avukat İsmail Coşkun. Bu azilnamenin telefonlarda bir fotoğrafı var, ama ıslak imzalı azilname yok. Burada ismi geçenler de Avukat İsmail Coşkun, Aydın Toksöz, Ender Yardımcı bir de kulüp çalışanı Bekir diye bir arkadaş. Şimdi böyle bir azilname yapıldıysa 3-4 örnek yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kaybolması nedeniyle de Hatayspor, 300-350 Bin Euro ödeyeceği dosyada 850 Bin Euro ödemeye mahkum ediliyor. Son derece yanlış ve liyakatsiz bir davranış. Biz ne yapacağız. Bu konu bize aktarıldı. İlk yönetim toplantısında Ender Yardımcı ve Aydın Toksöz’ü ifadelerini vermek üzere disiplin kuruluna sevk edeceğim. Bunlardan ifade alırsak, akabinde Hatayspor kulübü derneğini zarara uğrattıkları için, adli mercilere müracaat edeceğiz. Hatayspor Bertuğ’u satmış, faydalanmış, bonservis elde etmiş, ama Bertuğ’un menajer borcu yine yakamızda. 6 Milyon Euro gelir elde etmiş bir Anadolu kulübü. Vicdansız bir yönetim tarzı. Bu benden sonrası tufan tarzı bir yönetim. Böyle yüksek bonservis geliri elde ettiğin bir futbolcunun menajeriyle hesaplarını en azından hadi Hatayspor’un kasasında para bırakmıyorsun. Hiç olmazsa yüksek bonservis elde ettiğimiz sporculardan dolayı Hatayspor’u mağduriyetin içine itme. Nasıl yönetildiğini anlatmak açısından genç bir futbolcu kardeşimiz var Beykoz’da oynuyor. Ünal Emre Durmuşal. Şimdi bu Hatayspor’un geleceği olan bir çocuk tamam. Biz alt lig takımından alıyorsun Berlin’den. Yetiştirme tazminatı 10-15 Bin Euro’ya rahat çözebileceğin bir iş. Yine FIFA’lık olmuşuz. 110 Bin Euro’ya mahkum olmuş Hatayspor.

ABOUBAKAR İÇİN KULÜBE ULAŞAN TEKLİF OLMADI

Ay sonunda ödememiz gereken 207 Bin Euro var Ze Luis için. Mehdi Boudjemaa var yine FIFA’lı, Doğukan Sinik var onu bir protokole bağladık. Bir de şimdi borçlu olduğumuz 12 menajer var. Niye kardeşim bunların borçlarını bıraktınız. Hatayspor 1967 yılında kurulmuş hangi ligde olursa olsun sahaya çıkıyor, çıkacak. Her sene de çıkacak. Nihat Tazeaslan dönemindeki karar defteri kayıp. Hatayspor’un hafızasını yok ediyorlar. Niye yapılıyor bilemiyorum. Kadromuzdaki genç futbolcularımızı Temmuz kampından önce performanslarını arttırmak için bir kampa daha alacağız. 3 değerli Türk kalecimiz var. Sadece kalecilere yönelik Almanya’da 15 günlük bir kamp planlamamız var. Bir de genç sporcular az oynayan sporculardan oluşan hemen sezon biter bitmez Arnavutluk’ta düşündüğümüz bir kamp projemiz var. Şu an yapabileceğimiz şeyler bundan ibaret. 500 Bin Euro Samuel Adekugbe’den gelen para var, 500 Bin de tahsil edeceğimiz Erce’den gelecek para var. Ama ok yüksek de bonservis gideri var Hatayspor’un. Erce’nin daha bonservis borcu var Trabzonspor’a. Aboubakar’a 600 Bin Euro ödenmiş, 600 Bin Euro da ödenecek para var. Artı 7.500 Euro da maç başı ücreti var. Devre arasında maliyeti yüksek tüm yabancı futbolcuları elden çıkarabilmek adına çaba harcadım. Bize Aboubakar için ulaşan hiçbir teklif olmadı. Elimizdeki futbolcularla sezon sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP