Coronavirüse Karşı 3 Kural  Sosyal Mesafe+Maske+Hijyen

Coronavirüse Karşı 3 Kural Sosyal Mesafe+Maske+Hijyen

ABONE OL
15 Ağustos 2020 11:08
Coronavirüse Karşı 3 Kural  Sosyal Mesafe+Maske+Hijyen
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Coronavirüse Karşı 3 Kural 
Sosyal Mesafe+Maske+Hijyen

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı herkesin kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunarak hemşerilerini almış oldukları tedbirlere uymalarını istedi.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı herkesin kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunarak hemşerilerini almış oldukları tedbirlere uymalarını istedi.

Başkan Yılmaz, korona virüs salgınına karşı belediye olarak gerekli tedbirleri aldıklarını ve kentin her noktasında görevli ekipler tarafından dezenfektan çalışması gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Vatandaşlara sık sık maske ve sosyal mesafe konularında tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımızı, sosyal mesafe ve maske kullanımına riayet etmelerine ve daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu oldukça hassas bir konu ve belediye olarak biz de bu konuda hassasiyet gösteriyoruz” dedi.

3 KURALA UYALIM

Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Esnafımızı, vatandaşlarımızı, herkesi sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istiyoruz. Onlardan çok fazla bir şey istemiyoruz. Üç maddeye uyulduğu zaman belki de hiç vakaya rastlamayacağız. Ne olursa olsun kalabalık ortamlara girmeyelim. Kapalı alanlarda da çok kalmayalım. Bu işi bırakmamak lazım özellikle, temizlik, mesafe ve maske konusunu sürekli gündemde tutarak çok dikkat etmemiz gerekiyor. Kurallara uyarak bu süreci inşallah en kısa sürede aşarız” diye konuştu.

VATANDAŞIMIZ BİLİNÇLİ

Antakya’da maske kullanım oranının oldukça yüksek olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

“Antakya’da maske kullanma hassasiyeti çok yüksek. Sosyal mesafe kuralına azami dikkat ediliyor. Vatandaşlarımızın bilinçli olması bizleri mutlu ediyor. Umarım kurallara uyulur ve bu şekilde gider. Korona virüs salgınına karşı duyarlı davranan tüm vatandaşlarımıza ve İl-İlçe Sağlık Müdürlüğü ile bu konuda gayret gösteren tüm kamu personeline, Antakya halkı adına teşekkürlerimi iletiyorum.”

SALGIN GENÇ-YAŞLI DİNLEMİYOR

Başkan Yılmaz, pandemi sürecinin henüz geçmediğini belirterek, “Vakaların artmasını istemiyorsak, hepimiz kurallara uymalıyız. Pandemi sürecinde herkesin maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesi gerekiyor. Virüs yaşla alakalı değil, hijyen ve kurallara dikkat edilmezse herkese bulaşabilir. Biz belediye olarak uyarı çalışmalarımızı arttırdık. Denetimleri ve uyarıları şimdi kentin birçok noktasında gerçekleştiriyoruz. Görevli ekiplerimiz sahaya çıkarak işletmeleri, işyerlerini, insanların yoğun olduğu bölgelerdeki vatandaşları uyarıyor. Ancak her birimize bu konuda önemli görevler düşüyor” diye konuşmasını tamamladı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP