DOLAR

34,1026

0.24%
EURO

38,1457

0.1%
ALTIN(gr)

2.874,39

1,62%
BİST 100

9900.25

1,62%
ENKAZ ŞEHRİNDE ASFUROĞLU’NA ÖZEL İMAR PLANI!

ENKAZ ŞEHRİNDE ASFUROĞLU’NA ÖZEL İMAR PLANI!

ABONE OL
21 Eylül 2024 19:44
ENKAZ ŞEHRİNDE ASFUROĞLU’NA ÖZEL İMAR PLANI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya’nın 307 hektarlık alandaki koruma amaçlı revize planındaki Necmi Asfuroğlu’na ait olan müze otelin bulunduğu yapının yüksekliği 30.50 Metre olması; bölgedeki kişilere özel plan yapıldığı görüşünü ortaya çıkarıyor.

307 HEKTARLIK RİSKLİ ALANDA NECMİ ASFUROĞLU’NA ÖZEL PLAN MI YAPILIYOR?

Planı gönüllü olarak hazırlayan Türk Tasarım Vakfının başkanı olan Mehmet Kalyoncu’nun babası ile Necmi Asfuroğlu’nun Ankara’daki bir alışveriş merkezinde ortaklıkları ise herkes tarafından biliniyor.

Böyle iş ilişkileri, çıkar ilişkisi olan şaibeli isimlerin Hatay’ın, Antakya’nın riskli alan haritalarını çıkarması ve proje hazırlaması ne kadar sağlıklı olacaktır?

Müze otelin bulunduğu bölge 2 ve 3 kat planlanırken; müze otele neden 30 metre izin veriliyor ?

BİRİNCİ DERECE TARİHİ ESERLERE NEDEN ÜÇÜNCÜ DERECE TESCİLİ YAPILDI?

Daha önce Hilton otel diye inşaatına başlanan arazide gün yüzüne çıkan Türkiye’nin, Hatay’ın ve Antakya’nın ve tarihini değiştirecek nitelikte olan mozaikler ve tarihi eserler 1. derece niteliğinde olmasına rağmen; 3. derece tescili yapılmış ve tarihi eserlerin üzerine otel yapılmıştı. Müze otel arazisindeki tarihi eserler yeniden incelensin!

VATANDAŞA ZULÜM EDENLER ASFUROĞLU’NA ÖZEL DÜZENLEME Mİ YAPIYOR ?

Tüm bu keyfi ve usulsüz uygulamalar yetmiyormuş gibi şimdi de 307 hektarlık riskli alandaki müze oteline 30.50 yüksekliği veriliyor. Fakat diğer yerlerdeki mevcut yapılar 2 veya 3 kata indiriliyor ve bir çok yerler de yeşil alanlara ayrılıyor.

Tüm bu düzenlemeleri yapan, Vatandaşın tapulu malını yeşil alana çeviren, hazır binasını 2-3 kata indiren Türk Tasarım Vakfının başkanı olan Mehmet Kalyoncu’nun babası ile Necmi Asfuroğlu’nun ticari ilişkisi olduğunu memlekette bilmeyen yoktur! Bu düzenlemeler keyfi ve hukuksuzdur! Vatandaşa zulüm olan uygulamalar nedense Necmi Asfuroğlu’na düğün oluyor. Bölge halkı, hakkını ve hukukunu adalet önünde araması gerekiyor.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP