ESKİ HATSU BİNASI KİMLERE VE NASIL PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR ?

ESKİ HATSU BİNASI KİMLERE VE NASIL PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR ?

ABONE OL
6 Mart 2020 01:56
ESKİ HATSU BİNASI KİMLERE VE NASIL PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ESKİ HATSU BİNASI KİMLERE VE NASIL PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR ?

Hatay’ın Büyükşehir olmasından sonra daha önce il özel idaresi mülkiyetinde olan ve altı yıldır Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı HATSU’nun genel müdürlüğü olarak kullanılan 21.000 m2’lik alan önümüzdeki günlerde kime ve nasıl peşkeş çekileceği Antakya kamuoyunda tartışılıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanı bin’er metrekarelik parsellere bölmek suretiyle HBB’ye yakın mütahitlere peşkeş çekileceği iddia ediliyor.

HATSU eski binasının imar planı’da değiştirilerek 2.5 emsalli yoğunluk yani (çok katlı olabilecek)  ve yaklaşık olarak 4000 ile 4.500 arası konutun inşa edilmesi beklenen eski HATSU binası yeri ile ilgili AK Parti meclis gurubu’nun nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor. Bu bölgenin mini çevre yoluna yakın olması ve trafik yoğunluğunun bugün bile çekilemez durumdayken böylesi bir imar planının bu bölgeyi daha çok hem trafik hem çevre güzelliği açısından yaşanamaz bir duruma getireceği iddia ediliyor. Eski Hatsu binası yerinin imara açılması ve konut olarak satışa çıkarılması Antakya nın kalbi sayılan bir yere hançer saplamaktan başka bir şey değildir. Bu konuda AK Parti’nin HBB meclisinde bulunan üyelerine büyük görev düşüyor. Bu konuda Antakya nın kalbini korunmak için böylesi bir imar yapılaşmasına karşı çıkmaları gerekiyor. Ama edindiğimiz bilgilere göre AK Parti HBB meclis üyelerinin bazıları buralardan pay kapmak isteyen mühendislere,  mimarlara vede mütahitlere yol açmak için bu konuda sessiz kalacakları ve böylesi bir imar katliyamına göz yumacakları öne sürülüyor.

     Gazete olarak biz Hatay Büyükşehir Belediyesinin bu alanda yapacağı inşaatların imar planlarını ele geçirdik. Bu planın fotoğraflarını haberimizin altında görebilirsiniz. Üstelik bu planda şehir ve yerleşim merkezlerinde olmaması gereken bir benzin istasyonu projesi’de bulunuyor. Plandaki fotoğrafta gördüğünüz kırmızı rekli alan benzin istasyonun nun yeridir. Bu benzin istasyonunun yarın kimlere verileceğini merak ediyoruz. Üstelik bu yerleşim alanının nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurduğumuz’da böylesi bir kalabalık bir yerleşim alanında benzin istasyonunun açılması bu yerleşim alanının temeline konulmuş ve pimi çekilmiş bir bomba’dan başka bir şey değildir. Bu konuda Hatay Diken Gazetesi olarak Hatay Büyükşehir Belediye meclis üyelerini toplum adına uyarma gereği duyuyoruz. Lütfen bu planı engelleyin ve bu bölgenin ciddi bir sosyal yaşam bölgesi haline getirilmesini sağlayın. Çünkü bu sizin Antakya ya olan sevdanızın ve memleket severliğinizin göstergesi olacaktır.

Son bir sözümüz’de Hatay AK Parti il başkanı ve aynı zamanda  HBB gurup başkanı Mehmet Yeloğlu’na ciddi bir ve tarihi bir görev düşüyor. Bu konuda ki görevini yerine getirecek mi merak ediyoruz ?

Haber : Çetin Cemali

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP