DOLAR

34,4676

0.32%
EURO

37,2859

0.45%
ALTIN(gr)

2.997,87

1,49%
BİST 100

8793.61

1,49%
GÜZELMANSUR’DAN ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRECEK ÖNERİ

GÜZELMANSUR’DAN ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRECEK ÖNERİ

ABONE OL
18 Ekim 2024 22:07
GÜZELMANSUR’DAN ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRECEK ÖNERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, çiftçinin elektrik faturasını aylık ödemek yerine hasat sonunda yani ürününü satıp gelir elde ettiğinde ödeyebilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP’li Güzelmansur’un Kanun Teklifi yasalaşırsa tarımsal sulamada kullanılan elektrik Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda 2 kez faturalandırılacak. Böylece çiftçinin elektrik faturasını ürününü hasat edip sattıktan sonra ödemesinin önü açılacak.

HASAT SONU ELEKTRİK FATURASI, ÇİFTÇİYİ ÜRETİMDE TUTAR, GIDA ENFLASYONUNU DÜŞÜRÜR

Güzelmansur Kanun Teklifi’nin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Sulu tarım yapan ve cazibeli sulama imkanına sahip olmayan çiftçilerin en önemli girdilerinin başında elektrik geliyor. Çiftçinin ödeyemediği elektrik faturaları ve elektrik borçlarından dolayı tarlalarına el konulan çiftçi sayısı her geçen gün artıyor. Elektrik faturasının hasat sonunda düzenlenmesi ve ödenmesi çiftçinin ekmeye devam edebilmesi için hayati önem taşımaktadır. Aksi takdirde diğer girdilerin yanı sıra yüksek elektrik maliyetlerinden dolayı ya sulama oranları azalıp rekolte seviyesi düşecek ya da sulu tarım yapan çiftçi sayısında azalma meydana gelecektir. Her iki durumda da vatandaşımız meyve ve sebzeye yüksek fiyatlardan ulaşmaya devam edecektir. Diğer bir deyişle gıda enflasyonunda düşüş sağlanamayacaktır.”

AK PARTİ SEÇİMDEN ÖNCE SÖZ VERMİŞTİ, SEÇİMDEN SONRA UNUTTU

Çiftçinin elektrik faturasını aylık ödemeyeceğine hasat dönemi sonunda ödeyeceğine dair AK Parti’nin Cumhurbaşkanı seçimleri öncesi söz verdiğini hatırlatan Güzelmansur “Eylül 2022’de çiftçiye müjdeler verdiler. Çiftçinin elektrik faturası aylık değil hasat sonunda gelecek dediler. Seçim bitti unuttular. Uygulamaya almadılar. Oysa bu konu hem üretici hem de tüketici için hayati önem taşıyor.” Dedi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP