HATAY’DA ENGELLİ KONTEYNER KENTİ ENGELLER YUMAĞI

HATAY’DA ENGELLİ KONTEYNER KENTİ ENGELLER YUMAĞI

ABONE OL
15 Ağustos 2024 17:44
HATAY’DA ENGELLİ KONTEYNER KENTİ ENGELLER YUMAĞI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Antakya ilçesinde engelli vatandaşlara ve ailelerine tahsis edilen engelli konteyner kent sakinleri, su, altyapı ve yol sorununun burada yaşamalarına engel olduğunu kaydettiler.

Engelliler konteyner kentinde hiçbir engelin olmaması gerektiğini belirten vatandaşlar, diğer konteyner kentlerde gayet normal olan altyapının, yolun ve su sorununun kendileri için işkenceye döndüğünü belirterek yetkililerden çözüm istediler. 6 Şubat asrın felaketinin üzerinden 1.5 yıl geçmesine rağmen temel ihtiyaçlarının karşılanmasında güçlük çeken vatandaşlar adeta isyan etti.

ENGELLİ VATANDAŞLAR PİSLİKTEN HASTALANIYOR

Depremzedeler tuvaletleri kullanamadıklarını, pislikten hastalandıklarını söylediler. Çoğunluğu engelli depremzede ve ailelerin yaşadığı konteyner kentte günlerdir sularının kesik olduğunu söyleyen aileler, konteyner kentte eylem yaptı.

Aileler, defalarca kaymakamlığa, valiliğe, Acil Durum ve Afet Yönetim Başkanlığı’na (AFAD) gittiklerini, kimsenin kendileriyle görüşmediğini söyledi. Yetkililerden kendilerine engel değil çözüm getirmelerini isteyen vatandaşlar, sorunlarının bir an önce çözülmesini bekliyor.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP