HATAY’DA FİLİSTİN İŞGALİ PROTESTO EDİLDİ              

HATAY’DA FİLİSTİN İŞGALİ PROTESTO EDİLDİ              

ABONE OL
7 Ekim 2024 10:28
HATAY’DA FİLİSTİN İŞGALİ PROTESTO EDİLDİ              
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Antakya ilçesi Akasya Mahallesi’nde İsrail’in Filistin’i işgalinin birinci yılında Filistin’e destek yürüyüşü yapıldı.

Filistin Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen protesto yürüyüşüne Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu, Memur-Sen İl Başkanı İsmail Bayrakdar, Filistin Destek grubu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. TOKİ Rasulullah Cami önünde toplanan grup, ellerinde Türk-Filistin bayrakları ve meşalelerle slogan atarak yürüdü. Grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı İsmail Bayrakdar, Gazze’deki direnişin insanlığın onuru olduğunu söyledi.

İsrail’in Gazze’de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştirdiğini belirten Bayrakdar, “Birinci yılına giren soykırımı lanetliyoruz. Bizler, Filistin dostları olarak insanlık şerefinin bu katil sürüsüne karşı mutlak geleceğine inanıyoruz. Gazze’de evleri, toprakları, özgürlükleri ve inançları için direnenlere selam olsun.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından İl Müftüsü Mevlüt Topçu dua etti. Dörtyol ilçesinde ise Atatürk Anıt Alanı’nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Çaylı Caddesi’nde yürüdü.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP