HATAY’DA FİLİSTİN’E DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

HATAY’DA FİLİSTİN’E DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

ABONE OL
13 Haziran 2024 09:38
HATAY’DA FİLİSTİN’E DESTEK YÜRÜYÜŞÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Altınözü ilçesinde vatandaşlar, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki göstermek ve Filistinlilere destek vermek için yürüyüş gerçekleştirdi.

Altınözü İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde Altınözü Tacettin Sürmeli Parkı’nda toplanan vatandaşlar, İsrail ve ABD karşıtı pankartlar açıp sloganlar atarak Altınözü Kardeşlik Çarşısı’na kadar yürüdü. Vatandaşlar burada tekbirler getirerek Filistin’e destek sloganları attı. Katılımcılar adına konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Altınözü Temsilcisi Tarık Arslan, Filistin özgür olana dek meydanlarda olacaklarını söyledi.

ARSLAN: SİYONİZMİN VAHŞETİ DURDURULMALI

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana dünyanın gözünün önünde kanlı vahşet yapıldığını söyleyen Arslan, “ On yıllardır Filistin’de büyük zulümler işleyen işgalci İsrail, 7 Ekim sonrasındaki süreçte ise saldırılarını daha da artırdı. Gazze’de tam anlamıyla bir soykırım yapan işgalcilerin Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 7 Ekim’den bu yana 15 binden fazlası çocuk, 10’i aşkını kadın olmak üzere 36 bin 171 kişi şehit oldu, 81 bin 420 kişi yaralandı. İşgalciler, Gazze’de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürüyor. Siyonistlerin saldırıları sebebiyle şu an Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. İşgalcilerin saldırıları bir kere daha gösterdi ki, Siyonizm yalnızca Filistin için değil, başta Orta Doğu olmak üzere tüm dünya için büyük bir tehdittir. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci İsrail hukuk tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor. Yıllardır Filistinlilerin topraklarını İşgalci teröristler eliyle gasp eden İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de uyguladığı soykırımla Filistinlileri vatanlarını terk etmeye zorluyor. İsrail’in zulmüne karşı çıkıyoruz. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz” dedi.

FİLİSTİNLİLER İÇİN DUA ETTİLER

Arslan, Filistin’in ve dünyanın özgürlüğü için, yapılan eylemleri desteklemek herkesin görevi olduğunu vurguladı. Katılımcılar, Filistinliler için dua ettikten sonra dağıldı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP