HATAY’DA ULAŞIM SORUNUNA RAYLI ÇÖZÜM

HATAY’DA ULAŞIM SORUNUNA RAYLI ÇÖZÜM

ABONE OL
22 Ağustos 2024 14:07
HATAY’DA ULAŞIM SORUNUNA RAYLI ÇÖZÜM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat deprem felaketinin ardından artan trafik çilesine karşı vatandaşlar kente raylı sistem kazandırılarak sorunun çözülmesini istiyor.

Hatay’da trafik sorunu her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal alırken Hataylı vatandaşlar bu sorunun üstesinden gelinmesi adına raylı sistemin bir an önce kente kazandırılmasını istedi. Vatandaşlar ise Antakya başta olmak üzere diğer birçok ilçede Hatay’ın yeniden planlanması ile ilgili paylaşılan verilerde hızlı tren hattının da dahil edilmesini talep ediyor. 6 Şubat’ta meydana gelen depremde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da, şehrin yeniden yapılanması için çalışma başlatılırken; yıllardır yapılması planlanan ama bir türlü hayata geçirilmeyen raylı sistemin bu dönemde yerine getirilmesi için önemli bir fırsat olduğu bildirildi. Vatandaşlar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na seslenerek, depremde ağır hasar alan Hatay’ın alt ve üst yapısının yerle bir olduğunu belirttiler. Hatay’da bugüne kadar metro ve raylı sisteminin yapılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten vatandaşlar “Depremde büyük yıkım yaşayan Hatay’da hem alt yapı hem de üst yapı çöktü. Yollarımız daha kötü hale geldi. Ulaşım şu anda zor şartlarda yapılıyor. Yetkililer tarafından şehrin yeniden imarı için plan ve projeler hazırlanıyor. Hatay’da deprem öncesi büyük sorun olan ulaşım sorunu, hazır şehrin yeniden yapılanması yapılacak iken, raylı sistem gündeme gelmeli ve ilçeler arası mesafeleri kısaltılmalı. Ulaşım sorunu, Hatay’ın kanayan yarası. Zaten bir şehrin gelişmişliği ulaşım ve yol sorununa bağlıdır” diye konuştu.

ANTAKYA-İSKENDERUN ARASI METRO, TRAFİĞİ RAHATLATIR!

Hatay’a mutlaka raylı sistem yapılması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, “Fırsat bu fırsat. Hatay’a bu dönem raylı sistem yapılmazsa bir daha hiç yapılmaz. Hatay’da ilçeler arası raylı sistem olursa hedefe daha çabuk ulaşırız. İnşallah gelir ama daha çok da umudumuz yok. Her gelen yenilik Hatay için bir aydınlık demek. İnşallah gelir. Raylı sistem hedefe direk gidiş geliştir. Trafik için de çok avantajlı bir şey olur. Her geçen gün trafik yoğunlaşıyor. Raylı sistem gelince insanlar hedeflerine daha rahat ulaşırlar. Gelirse çok muazzam bir şey olur. Özellikle Antakya-İskenderun arası yapılacak metro, şehrin trafiğini rahatlatır. Böylelikle trafik kazaları azalır ölümler yaşanmaz. Hatay artık, ulaşımda yenilikleri yakalamalı. Raylı sistemi yapılmasını büyük bir umutla bekliyoruz” diye görüşlerini belirttiler.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP