HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞININ 85. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞININ 85. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

ABONE OL
23 Temmuz 2024 16:47
HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞININ 85. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Anavatana katılışının 85. Yıldönümü vesilesiyle Antakya Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, askeri ve sivil erkanın katılımıyla çelenk töreni düzenlendi, ardından Antakya Şehitliği ziyaret edildi.

Çelenklerin anıta sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam eden törende Hatay Valisi Mustafa Masatı anıt Şeref Defterini imzaladı. Anıt şeref defterini imzalayan Hatay Valisi Mustafa Masatlı; “Aziz Şehitlerimiz, Hatay’ımızın Ana Vatana katılışının 85. Yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha manevî huzurunuzda olmanın mutluluğu, kıvancı ve huzuru içerisindeyiz.

Gücünü, şuurunu ve ilhamını ecdadımızın yüksek seciyesinden alan ve varlığını, vatan ve millet aşkıyla bağımsızlık ruhuna borçlu olan Aziz Milletimizin ayrılmaz bir parçası olan Hatay halkı, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini, yine kendi azim ve kararlılığı ile kırmasını başararak büyük bir zafere imza atmıştır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Hatay’ı “Şahsi meselemdir.” diyerek sahiplendiği ve bizzat yürüttüğü politika eseri ortaya konan bu güçlü vatan sevgisi ve sarsılmaz milli irade; bölünmez bütünlüğümüz adına, tarihimizin en parlak sayfalarından birini oluşturmakta ve bu toprakların, milletimiz için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Aynı zamanda; her durum ve şartta tek vücut olmayı başarmış Milletimizin, kazandığı bu siyasi ve diplomatik başarı ile kırk asırlık Türk yurdu olan Hatay’ımız kendi kaderine terk edilmemiş, sonsuza kadar da edilmeyecektir. Aziz Şehitlerimiz, Bu şanlı gün; her bir Türk vatandaşımızın kalbinde bir bağımsızlık meşalesi olarak yanmaya devam edecek ve kalbi, sizlerin mukaddes emanetiniz olan bu topraklar için atan Hataylıların gösterdiği cesaret, vatanseverlik ve kadirşinaslık, milletimizin o berrak hafızasında sonsuza dek yaşayacaktır. Vatan toprağımızın her zerresini namusumuz addediyoruz. Bu kutsal emanetinize halel getirtmemeye huzurunuzda bir kez daha ant içiyor; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve dönemin Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur SÖKMEN olmak üzere bu millî dava uğruna çaba harcayan herkesi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Ruhunuz şad, makamınız âlî olsun!” ifadelerini kullandı.

ANTAKYA ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Çelenk sunma töreninin ardından Antakta Şehitliği ziyaret edildi. Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin ardından İl Müftüsü Mevlüt Topçu, tarafından dualar edildi. Ziyaret protokol üyelerinin şehit mezarlarına karanfil bırakmaları ile son buldu.

 

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP