HATSU’DA CUMHUR İTTİFAKI ÇÖKERTİLDİ…

HATSU’DA CUMHUR İTTİFAKI ÇÖKERTİLDİ…

ABONE OL
21 Temmuz 2020 23:15
HATSU’DA CUMHUR İTTİFAKI ÇÖKERTİLDİ…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 HATSU DA CUMHUR İTTİFAKI ÇÖKERTİLDİ…

Haber: Çetin Cemali & Ferit Lif

Türkiyede 29 Büyükşehir belediyesinde HATSU misali su ve kanalizasyon işlerine bakan yan kuruluşlar bulunuyor. Bunların çoğu her yıl milyonlarca lira kar ederken Hatay Büyükşehir belediyesine bağlı HATSU her yıl büyükşehir’den 15-20 milyon lira civarında aktarılan bir para ile ayakta durmaya çalışıyor.

     Bu işten anlayan bazı gözlemcilere göre HATSU’nun başında bulunan genel müdür Su ve Kanalizasyon işlerinden anlamayan biri olmasından dolayı ve yanına aldığı beceriksiz kadrolardan dolayı HATSU her geçen gün daha da batıyor. Hatay halkına hizmet vermeyi bir kenera bırakalım tahsil ettiği Su paralarını ve Büyükşehir’den aldığı ödeneğinin büyük bir kısmını (23.500.000 milyon lira) araç kiraladığı şirketlere ödüyor. Ve bu yüzden bugüne kadar HATSU’ ya araç kiralayan firmaya ballı börek dağıtıyor. Ve bunun için birçok ilçede bulunmayan içme suyuna yüzde 20 zam yapıyor. Hatay’ın birçok ilçsinde bugün musluklardan ya FISSS sesi geliyor  yada çamur akıyor. Buna rağmen HATSU çarkı döndürmek için bulduğu tek yöntem halkın sırtına yüklenmek oluyor.

    Ancak ne ilginçtir ki, HATSU’nun yönetim kurulu başkanlığını yapan HBB başkanı Lütfü Savaş şirketin başında bulunan ve kendisine sadakatle bağlı olduğu bilinen ve kamuoyunda ormanlardaki yabani otlardan anladığı iddia edilen Mehmet Çaparali ve kardeşi olan Metin Savaş’ı değiştirmemekte direniyor. 6 yıldır devam eden bu yönetim hengâmesi Hatay halkına ağır faturalar ödettiriyor.  Burada ne izan nede vicdan kimse aramasın.  Dolayısıyla Hatay Büyükşehir belediyesi hemde ona bağlı HATSU kendini çiftlik kahyası olarak algılayan Lütfü Savaş tarafından har vurup harman savurma yöntemiyle yönetildiğini çok rahatlıkla söyleyebiliriz.

     Bugün yapılan HATSU meclis toplantısında HBB başkanı Lütfü Savaş’ın Eksantrik siyasi katakulleri ile mecliste çoğunluğu bulunan AK Parti – MHP çoğunluğunu kelimenin tam anlamıyla diskalifiye edildi. ve yüzde yirmi’lik Su zammı mecliste onaylanmış oldu. Bundan anlıyoruz ki, HBB başkanı Lütfü Savaş çeşitli siyasi manevralarla Cumhur ittifakının kalesini içten fethetmiş görünüyor. bu konuda AK Parti Hatay il başkanı Mehmet Yeloğlu’nun çok ciddi bir sorumluluğu ve ihmalkarlığı bulunuyor. Yeloğlu’nun başkanlığında yapılan gurup toplantısında Su zammının yüzde oniki buçuk civarında olması kararlaştırılıyor. Ancak meclis toplantısında HBB başkanı Lütfü Savaş ve MHP kökenli olarak bilinen genel müdür Çaparali’nin isteği doğrultusunda yüzde 20 lik zam teklifi kabul ediliyor. Dolayısıyla Cumhur ittifakının HBB başkanı Lütfü Savaş tarafından içten parçalandığı şeklinde değerlendiriliyor. Acaba Cumhur ittifakının iki kurucusu olan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bu süreci nasıl değerledirecekleri Hatay kamuoyunda merak ediliyor. bu köşeyi takip edenler çok iyi bilirler ki, HBB başkanı Lütfü Savaş her ne kadar CHP den seçilmiş bir başkan olsada Hatay’da MHP – İYİ PARTİ ve hatta AK PARTİ nin bazı meclis üyeleriyle dirsek temasında olduğunu daha önce iddia etmiştik. Bugün HATSU meclisinde yapılan oylamalarda bu tespitimizin ne kadar haklı olduğu adeta tescillenmiştir.

     HATAYSPOR ŞAMPİYONLUĞUNUN, HATAY DA YARATTIĞI SEVİNÇ NE YAZIKKİ KISA SÜREDE SU ZAMMI KAZZIĞI OLARAK GERİ DÖNDÜ. HAYIRLI OLSUN HATAY HALKINA…

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP