HBB: “HAŞERELERE GÜCÜMÜZ YETMİYOR YARDIM EDİN!”

HBB: “HAŞERELERE GÜCÜMÜZ YETMİYOR YARDIM EDİN!”

ABONE OL
1 Haziran 2023 19:05
HBB: “HAŞERELERE GÜCÜMÜZ YETMİYOR YARDIM EDİN!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da, depremzede vatandaşların bir çilesi de haşereler oldu.

Yaşanan afet sonrası haşere üreme alanının 120 binden, 1 Milyona çıktığını iddia eden Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay Valiliği ve 15 ilçe belediyesine “Haşereyle Mücadele” çağrısında ve resmi yazısında bulundu.

İLÇE BELEDİYELERİNİN DE İLAÇLAMA YAPMASI GEREKİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Kilisli, yaptığı çağrıda, “Bu binalarla ve çevre kirliliğiyle ilgili tüm kurumların ortak bir çalışma yapması lazım. Özellikle ilçe belediyelerine buradan seslenmek istiyorum. İlçe belediyelerimizin temizlikle ilgili çok hassas davranmaları gerekiyor. Bu yapılmadığı sürece karasinek ve diğer zararlı böceklerin üremesini durdurmamız mümkün olmayacak. İlk günden itibaren tüm araçlarımızla tüm personelimizle gündüz larvayla mücadele; gece uçan sinekle mücadele için canla başla çalışıldı. Diğer taraftan şehirde de şöyle bir yapı oluştu. Normalde konteyner ve çadır kentlerin içerisinde yoğunlaştırabilseydik insanları bu mücadeleyi biraz daha iyi yapabilirdik ama insanlar ağır hasarlı, orta hasarlı veyahut da az hasarlı evlerinin bahçesine bir çadır kuruyor ve orada bir hizmet üretmemizi bekliyor. Maalesef bu şekilde 65 araç değil 3 yüz araç ile bile çok zor olur, ilçelerin mutlaka ilaçlama yapması gerekiyor.” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP