DOLAR

34,0138

-0.16%
EURO

38,0246

0.27%
ALTIN(gr)

2.826,86

0,87%
BİST 100

9975.61

0,87%
HOROZ: HATAY’IN BAKANA İHTİYACI VAR

HOROZ: HATAY’IN BAKANA İHTİYACI VAR

ABONE OL
18 Eylül 2024 15:49
HOROZ: HATAY’IN BAKANA İHTİYACI VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay Sanayici Ve İş İnsanları Derneğini (HASİAD) ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyaret ardından önemli açıklamalarda bulunan Başkan Horoz, Hatay’ın yeniden ayağa kalkması adına sesinin duyulması gerektiğini ifade ederek; “Hatay’a Bir Bakan Lazım” dedi.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Başkan Horoz açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Hatay’ın kaderinin değişmesi lazım. Yeniden ayağa kalkması için el birliği ile hareket ederek var gücümüzle çalışıyoruz. Fakat bütün bu uğraşlarımıza rağmen Hatay valimizin bütün çabalarına rağmen ilimizin sesinin Ankara’da daha fazla duyulması lazım. Bu nedenle Hatay’ın bir bakana ihtiyacı var. Deprem felaketleri ardın ilimizde aldığımız ağır yara nedeniyle ilk günden bu yana bir çok kurum ve kuruluşlarla dayanışmamız devam ediyor. Bu süre içinde bölgemize gerçekleştirilen destekler, ziyaretler, duyarlılık ve sağduyu çabalarından dolayı herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Biz elimizden geldiğince çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hatay’ın geleceği için birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyor ve bunu her platformda tekrarlıyoruz. Dediğimiz gibi Hatay’ın sesinin daha fazla duyulması adına kesinlikle bir bakana ihtiyacı var.” İfadelerini kullandı.

HATAY DEVLETİN ŞEFKATLİ ELİNİ UZATMASINI BEKLİYOR

Milletvekili Güzelmansur ise HASİAD Başkanı ve yönetimine teşekkür ederek memleketi için çalışmalarına devam edeceğini ve Hatay’ın sesini  sorunlar çözülünceye kadar dur durak demeden  duyuracağını belirtti. Güzelmansur: “Hatay’da hala normal bir hayat yok. 19 ay geçmesine rağmen Hatay hala sorunlarla boğuşuyor. Sadece barınma olarak değil nakliyeci olarak, ekonomik olarak, sanayici olarak da işin esnafı olarak herkes sıkıntı içerisindedir. Bizler de Hatay’ın sorunlarına yapıcı bir eleştiri ile gerek mecliste gerek bakanlıklarda dile getirmeye devam ediyoruz. Bunları yaparken sizin gibi Hatay’a sahip çıkan dernek ve oda başkanları ile birlikte hareket ediyoruz. Yıkık bir şehir olmamıza rağmen asla umudumuzu kaybetmedik normalleşme için mücadelemizi sürdürüyoruz. Fakat burada iş adamlarımızın ve esnafımızın ihmal edildiğini gördük mücbir sebep 2 ay uzatıldı. Bence bu kabul edilebilir bir durum değildir. Başka şehirlerde deprem konuşulmuyor unutulduğu ama Hatay aynı durumda değil. Hatay hala yıkık virane halde, esnafımız hala Kendi iş yerlerini açamadı ve ciddi bir finansman sıkıntısı var. Hatay bunu hak etmiyor. Depremden sonra bile aynı vergiyi aynı SGK’yı ödeyen bir ilden bahsediyoruz. Devletimizin şefkatli elini Hatay daha fazla hissetmek istiyor. Hataylı bunu bekliyor.” Dedi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP