İBB VE HBB’DEN HATAY’A ÖRNEK EV PROJESİ

İBB VE HBB’DEN HATAY’A ÖRNEK EV PROJESİ

ABONE OL
8 Ekim 2023 11:43
İBB VE HBB’DEN HATAY’A ÖRNEK EV PROJESİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul ve Hatay Büyükşehir Belediyeleri ortaklığı ve 4000 gönüllünün destekleriyle Antakya Kuzeytepe’de örnek ev projesi hayata geçirildi.  

İstanbul Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere İstanbul’da yürütülen bir kampanya ile yaklaşık 4000 gönüllü kişinin desteğiyle ilimiz Antakya ilçesi Kuzeytepe bölgesinde Tarım/-hayvancılık yapılabilecek örnek evler oluşturuldu. Proje ile ilgili bilgi veren Hatay BŞB başkanı Lütfü savaş özetle şunları söyledi: “Yaşadığımız depremlerin ardından ilimizdeki barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik Kuzeytepe Mahallemizde yapımına başlanan; Tarım ve hayvancılık alanları, yağmur suyu toplama sistemleri, yenilenebilir enerji sistemleri ve sosyal tesisleri ile yeni nesil bir kırsal yaşam alanı projesi olan Örnekevler tamamlanmak üzere. Projenin mimarları ve yapım aşamasında canla başla çalışan sevgili Ayşe Zülal Çakıcı ve Hamide Göksan başta olmak üzere projeye destek olan herkese hemşehrilerim adına teşekkür ederim.”

Örnek evler projesinde Tarım hayvancılık alanları, yağmur suyu toplama sistemleri, Yenilenebilir enerji sistemleri, sosyal tesisler” bulunurken, projenin kısa süre içerisinde açılması planlanıyor.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP