MEHMET ŞAŞMAZ ÖNTÜRK’E SESLENDİ: “ADİL OL”

MEHMET ŞAŞMAZ ÖNTÜRK’E SESLENDİ: “ADİL OL”

ABONE OL
26 Haziran 2024 17:31
MEHMET ŞAŞMAZ ÖNTÜRK’E SESLENDİ: “ADİL OL”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatayspor kulübü başkan adayı Mehmet Şaşmaz, HBB Başkanı Mehmet Öntürk’e adil olma çağrısında bulundu.

Kendisinden randevu istemesine rağmen çağrılarına cevap vermeyen, kendisini görmezden gelerek tek listeyle seçime gideceğiz diyen Öntürk’e meydan okuyan Şaşmaz, yarına kadar kendisine randevu vermezse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Öntürk’ü şikayet edeceğini söyledi. Hatayspor’u başarıya taşımak adına her türlü engele rağmen aday olduğunu ifade eden Şaşmaz, “1 oy dahi alsam aday olacağım. Bizim maddi hiçbir isteğimiz yok, sadece bizim yanımızda olsunlar” dedi. Şaşmaz, Hatayspor’u Süper ligde başarıya taşımak adına yeniden başkan adayı olduğunu söyledi.

Geçmiş dönemde Hatayspor kulübünün başkanlığını da yapan Şaşmaz, zor süreçte Hatayspor’u yönetmeye yeniden talip olduğunu, güçlü bir yönetim listesi ile memleket çocuklarını vitrine taşımayı hedeflediklerini belirten Şaşmaz, maddi hiçbir sıkıntılarının olmadığını, Hatayspor’u yukarılara taşımaya hazır olduklarını belirtti.

HATAY’IN EVLATLARINI VİTRİNE ÇIKARTACAĞIZ

Hatay milliyetçisi ve Hatayspor sevdalısı olduğunun altını çizen Şaşmaz açıklamasında; “Hatayspor yönetimine projelerimizle talip olduk. Hatayspor başkanı olduğumuz zaman Kırıkhan’a BAL ligini hediye edeceğim. Biz Hatayspor’u Türkiye’de marka yapacağız. Teknik Direktörüm de hazır. Antakya’dan Ayhan Kaya, Samandağ’dan Yusuf Işık, Reyhanlı’dan Hacı İkizer, Kırıkhan’dan Ömer Kısa, İskenderun’dan Zeyni Özdemir teknik kadronun içinde olacaklar. Bunun yanında Mehmet Hünkaroğlu hocamız da kadroda yer alacak. Memleketin çocuklarını vitrine çıkartacağız. Hataylıların Hatayspor’u desteklemelerini sağlayacağız. Kalpleri Hatayspor için atacak. Hiçbir maddi sıkıntımız yoktur. Karakoç Holding’in sahibi Özgür Karakoç, Hamide Vural da yönetimde yer alacak. Antalya’dan Mehmet Ali Gürboğa iki holdingle anlaştı. Buraya en güzel altyapı tesislerini kuracağız. Ben ölünceye kadar bu memleketi sahipsiz bırakmayacağım.

“1 OY DAHİ ALSAM YİNE ADAY OLACAĞIM”

Ben bu yola çıkarken Hatayspor’un gelir ve giderinin ne olduğunu bilerek çıktım. Burası Süper lig. Ben de profesyonel bir yöneticiyim. Parayla ilgili sıkıntımız yok. Ben bunun sözünü aldım. Hocamız, transferlerimiz belli. Yöneticilerimizin paraya ihtiyacı yok. Mevki makama ihtiyaçları yok. 31 kişilik yönetim listemiz ile yola çıktık. Hocamızın yanında memleketimizin gençlerini de yetiştireceğiz. Erzin’den Samandağ’dan, Yayladağı’ndan, Kırıkhan’dan gençlerimizi Hatayspor’da oynatmak şerefi bana nasip olur inşallah. Ben memleketimi kalkındırma peşindeyim. Benim sportif anlamda başarıdan başka hedefim yok. Benim olduğum yerde profesyonellik olur, hırsızlık, adam kayırmak olmaz. Hatayspor’u başarıya taşımak adına 1 oy dahi alsam yine de kongrede aday olacağım” dedi.

“ÖNTÜRK ADİL OLSUN”

Hatayspor yönetimine talip olan Mehmet Şaşmaz, kongre öncesi Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk’e adil olması çağrısında bulundu. Şaşmaz, düzenlediği basın toplantısında, HBB Başkanı Öntürk’ün Hatay’ın işleriyle ilgilenmesini, Hatayspor’a liste yapmaktan vazgeçmesini istedi. Hatayspor sevdalısı olduklarını ve 23 arkadaşıyla Bordo-Beyazlı kulübe hizmet için yola çıktıklarını anlatan Şaşmaz, “Hatayspor’u yönetmek bizim işimiz. Heyecanımızla, motivasyonumuzla, bilgi ve becerimizle bu kulübü en iyi şekilde yöneteceğimize inanıyoruz. Bize engel olmasınlar” dedi.

Öntürk’ü Hatayspor kongre öncesi Kırıkhan’dan 100 kişi olmak üzere toplam 250 kişiyi kulübe yeni üye yaptırarak, seçime gölge düşürmekle suçlayan Şaşmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayın Mehmet Öntürk’e buradan sesleniyorum; adil ol, tarafsız ol. Hatay seni Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçti, memlekette yapılacak çok iş var, sen onlarla uğraş. Hatayspor’a liste hazırlamakla zamanını boşa harcama. Sen Hatay’ı yönet, Hatay’ın sorunlarıyla ilgilen. Bu iş senin uzmanlık alanın değil. Bırak bu kulübü ehil insanlar yönetsin. Seçime müdahil olma, yeni üye yaparak, tarafsızlığını yitirme. Bu adil değil, etik değil. Benim karşıma kim çıkarsa çıksın ben adayım. Recep Atakaş da çıksa, sende çıksan adayım. Bir oy alacağımı bilsem dahi aday olacağım. Biz projelerimizle adayız. Hatayspor’u 5 yıl yönetecek projelerimizi kongrede açıklayacağız. HBB’den bir lira destek istemiyoruz.”

 

HBB Başkanı Öntürk’e ‘hodri meydan’ diyen Şaşmaz, “Bir haftadır randevu istedim, halen yanıt alamadım. Senin amacın nedir? Ama ben senin amacını biliyorum. Gerekirse bunları da açıklarım. Sen Hatay’a hizmet et, neden bu kadar ısrarla Hatayspor’u istiyorsun? Hatay’da bu kadar sorun varken? Neden Hatayspor? Kırıkhan’dan 200 kişiyi kulübe üye yapmak doğru değil. Hatay’ın 15 ilçesi var, diğer ilçelerimizden neden üye yapmıyorsun da Kırıkhan’dan üye yapıyorsun. Hatay Kırıkhan’dan büyüktür. Biz geldiğimizde Hatay’ın tüm ilçelerini kucaklayacağız” dedi.

SAVCILIĞA ŞİKAYETTE BULUNACAĞIZ

Şaşmaz, Hatayspor’un karar defterinin saklı tutularak, istedikleri gibi oynama yapıldığını ileri sürerek, “Oyuncu satılıyor, yeni hoca ve oyuncularla anlaşmalar yapılıyor, bu etik mi? Göreve bizim geldiğimizde bu oyuncu ve hocalarla çalışmak zorunda mıyız? Bizim de kendimize göre plan ve programlarımız var, dayatmayla olur mu bu işler? Yaptıkları usulsüzlükleri bizim kabul etmemiz mümkün değil, savcılığı şikayette bulunacağız. Ayrıca savcılarımızı Hatayspor karar defterini incelemeye çağırıyorum” diye konuştu. Hatayspor yönetimine talip olan Mehmet Şaşmaz, yönetim kurulu listesinde Türkiye’nin ve Hatay’ın saygın isimler yer aldığına dikkat çekerek, “Sayın Öntürk’ün desteğine ihtiyacım yok. Benim kadromda Türkiye’de ve yurt dışında isim yapmış holdingler, büyük şirketler, ünlü iş insanları var. Yönetim kurulumuzun, transfer politikası ve projeleri hazır. Öntürk’e önümüzü açmasını, engel olmamasını istiyoruz. Sen Hatay’ı yönet, Hatay’ın sorunları çöz. Eski yöneticilerin yaptığı usulsüz harcamaların hesabını sor, ama biz geldiğimiz de hesabını soracağız. Göreve geldiğimizde şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz, hesap vereceğiz ve gizli-saklı hiçbir şey yapmayacağız. Her şeyi kamuoyu önünde şeffaf bir şekilde açıklayacağız” dedi.

Şaşmaz, son olarak da HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün randevu taleplerini yerine getirmediği takdirde Cumhurbaşkanına şikayette bulunacağını sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP