METEOROLOJİ’DEN HATAY İÇİN YAĞIŞ UYARISI

METEOROLOJİ’DEN HATAY İÇİN YAĞIŞ UYARISI

ABONE OL
28 Ağustos 2023 09:19
METEOROLOJİ’DEN HATAY İÇİN YAĞIŞ UYARISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji’nin son hava durumu raporuna göre Hatay’da etkili olan aşırı sıcaklar 6 derece azalıyor.

Çok sayıda ilde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken Hatay için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olmak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Ağustos’a ilişkin hava durumu raporunu paylaştı. Yurt genelinde etkili olan kavurucu sıcaklar kademeli olarak azalıyor ve yerini çarşambaya kadar sağanak yağışa bırakıyor. Son değerlendirmelere göre, yağışların Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, İç ve güney kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Yağışların Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli(21-50 KG/ M2) olacağı tahmin ediliyor.

SARI VE TURUNCU KOD NEDİR?

“Hava durumu potansiyel tehlikelidir” anlamını taşıyan “Sarı” kod ile “Meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı” uyarısı yapılıyor.

“Turuncu” kod ise “hava durumunun tehlikeli” olduğu anlamına geliyor. Bu kod, “Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir” uyarısını içeriyor.

HATAY °C, 30°C

Parçalı bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olmak kuvvetli olması bekleniyor.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP