MİLLETVEKİLİ SABAHAT ÖZGÜRSOY ÇELİK’İ  ÇEKEMEYENLER VAR…

MİLLETVEKİLİ SABAHAT ÖZGÜRSOY ÇELİK’İ ÇEKEMEYENLER VAR…

ABONE OL
3 Eylül 2020 21:17
MİLLETVEKİLİ SABAHAT ÖZGÜRSOY ÇELİK’İ  ÇEKEMEYENLER VAR…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

     MİLLETVEKİLİ SABAHAT ÖZGÜRSOY ÇELİK’İ  ÇEKEMEYENLER VAR…

Hatay AK Parti yirmi yıllık siyasi tarihi boyunca ilk defa genç ve dinamik bir bayan milletvekilini TBMM ‘ye gönderme başarısını gösteriyor. Buda Hatay siyasetinde kadınların siyasete katılımını teşvik eden bir başarı olması açısından gurur duyulacak bir gelişme olmasına rağmen maalesef Hatay AK Parti’de çürük elmalar misali deforme olmuş bazı çevreler milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik’in başarısını gölgelemek için son birkaç aydır hem sosyal medya üzerinden hemde yetişebildikleri kulis merkezlerinde milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik’i yalan yanış iftiralarla karalamaya çalışıyorlar. Bu karalama çabalarının parti içerisinde etkili isimlerden destek bulduğunu biliyoruz. Kendilerini milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik ile kıyaslamaya çalışan bu siyaset cücelerinin bugüne kadar siyasette hiçbir baltaya sap olamadıklarını da görüyoruz. Zaten kıskançlıklarının temelinde de bu gerçekler yatıyor. Sosyal medyada bugüne kadar siyaset mankenliği şeklinde boy gösteren bu çevrelerin toplumsal gerçeklerden ve siyasetin adabından ne kadar uzak olduklarını da görüyoruz.

     Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik Hatay siyasetine ve özellikle Antakya siyasetine bir zamanlar damga vurmuş, avukatlık mesleğinde de zirve yapmış avukat Ayşe Özgürsoy’un kızı olduğunu sanırım bazı çevreler bilmiyor. İşte bugün milletvekili Çelik’in annesi Ayşe Özgürsoy ve siyasette engin tecrübesi bulunan babası İzzettin Özgürsoy’dan daha çocukluğunda edindiği tecrübeleri bugün milletvekilliği kimliği ile bütünleştirerek ve üzerine AK Parti Hatay İl kadın kolları başkanlık sürecinde yaşadığı AK Parti siyaset anlayışın üzerine kendi birikimini de ekleyerek toplumla iç içe ve hiçbir kibirlilik göstergesi ortaya koymadan son derece başarılı bir siyaset süreci sürdürüyor. Milletvekili Sabahat hanımın ziyaret ettiği yoksul kadınlar tarafından mahallelerde nasıl ilgiyle karşılandığını yer sofrasında onlarla Antakya Çökeleği ve Biberli ekmeği nasıl paylaştığını belki kamuoyuna yansımamış olabilir,ama bu yazı vesilesiyle bu gerçeği buradan okuyucularımıza paylaşmak istedik. Dolayısıyla konforlu evlerinde oturarak milletvekili Çelik’in Hatay AK Parti’ye nasıl canla başla çalıştığını onu eleştiren ve siyaset sosyeteleri olarak adlandırılabilen bu insanların bu çalışmalardan haberi varmı merak ediyoruz.

     Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik görevli olduğu Antakya yöresinde Belediye başkanı olan İzzettin Yılmaz ile çok uyumlu bir çalışma sergiliyor. Ve Antakya’nın 95 mahallesini başkan Yılmaz ve ilçe başkanı Emrullah Gülen ile beraber karış karış adımlıyor. Bu süreçte yeni doğmuş bebeğini emzirmek için çalışma proğramları arasında olan yarım saati bebeğiyle zaman geçirmek için adeta dakikalarla yarışıyor. Şimdi milletvekili Sabahat hanım’ı eleştirenler, karalamaya çalışanlar bu gerçeklerden dolayı eğer vicdanınız sızlamıyor ise demek ki sizler kapkara bir vicdana sahipsiniz.

 Bugün Hatay’da anket yapılır ise Hatay’ın 11 milletvekili arasında en başarılı vekilin Sabahat Özgürsoy Çelik’in olduğu ortaya çıkar. Ama bugün Hatay AK Parti’de yaşanan iç çekişmeler (Kapaksız Yengeç sepetine benzetiliyor) biliyorsunuz; Yengeç sepetinin kapağı olmaz sepetin üstüne çıkmak isteyenleri aşağıdaki Yengeçler ayaklarından aşağı doğu çeker ve Yengeç sepetinden çıkma çabalarını engellerler. Son olarak her başarılı erkeğin arkasında (başarılı bir kadın vardır) şeklinde toplumsal kültürümüzde bulunan özdeğişi tersine çevirmeyi başaran bir milletvekilidir Sabahat Özgürsoy Çelik.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP