ÖZYURT’TAN 500 MİLYONLUK İHRACAT HATAY’DA NEDEN OLMASIN?

ÖZYURT’TAN 500 MİLYONLUK İHRACAT HATAY’DA NEDEN OLMASIN?

ABONE OL
24 Eylül 2023 18:03
ÖZYURT’TAN 500 MİLYONLUK İHRACAT HATAY’DA NEDEN OLMASIN?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya’da savaşlara yön veren yerli ve milli silahların üreticisi olan Hataylı iş insanı Serdar Özyurt’un 500 Milyon dolarlık anlaşması Hataylıların gururu oldu.

İstanbul ve Ankara’da kurulu mühimmat ve silah fabrikaları olan ve Hatay’a yatırım yapma yolunda emin adımlarla ilerleyen Özyurt, son olarak vitrine çıktığı IDEF’23 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda aralarında İngiltere’nin de olduğu 5 ülke ile 500 Milyon Dolarlık ihracat anlaşması imzaladı. Özyurt Silah Sanayi de fuarda 5 ülke ile satış sözleşmesi imzaladı. 3 yıl gibi kısa bir sürede yedi adet silah üreten Özyurt’un bu silahlar arasında ordular tarafından en çok ilgi gören Asi 21 7.62×39 kalibre piyade tüfeğine 5 ülkeden sipariş verildi. Polonya, İngiltere, ABD, Gambiya ve Kenya’nın savunma bakanlıklarından 500 milyon doların üzerinde sipariş alındı. Azerbaycan’ın ermeni milis güçlerini bozguna uğrattığı ve dünya savaş literatürüne giren silahları üreterek savaşın seyrini Azerbaycan lehine değiştirerek dikkatleri üzerine çeken Hataylı genç iş insanı Serdar Özyurt’un 500 Milyon Dolarlık ihracatı Hatay kamuoyunun da iştahını kabarttı.

HATAYLILAR ÖZYURT’UN HATAY’DAKİ TESİSİNİN DE AÇILMASINI İSTİYOR

Ankara ve İstanbul’dan gerçekleştirdiği ihracat miktarının birçok devletin toplam bütçesinden daha fazla olmasının ardından Hataylı vatandaşlar hemşerileri olan iş insanı Serdar Özyurt’a ve Hatay’ın yöneticilerine çağrıda bulundular. Hatay’ın Belen ilçesinde temeli atılan daha sonra asrın felaketi depremler nedeniyle bir süre ara verilen ancak belediyelerin ve kurumların çalışmaya başladığı ilk günden itibaren gerekli başvuruların yapıldığı ve şu anda 1/5000 ile 1/1000 lik imar planlarının onaylanması beklenip ve onaylar alınır alınmaz tesisin bir an önce faaliyete girmesini, istihdama, ekonomiye ve üretime destek olmasını isteyen vatandaşlar, Hatay’ın bu tesis ile bölgenin yıldızı haline geleceğini de ifadelerine eklediler.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP