SAVAŞ: HATAY’IN ALTYAPISINI MAHVEDİYORLAR

SAVAŞ: HATAY’IN ALTYAPISINI MAHVEDİYORLAR

ABONE OL
26 Ağustos 2023 16:27
SAVAŞ: HATAY’IN ALTYAPISINI MAHVEDİYORLAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 6 Şubat Depremi’nin ardından Hatay’ın durumu ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

“BU GİDİŞLE HATAY’DAKİ ALTYAPIYI BİTİRİP ÖYLE GİDECEKLER”

Hatay’da gerçekleştirilen yıkım ve ayrıştırma çalışmalarının çok özensiz, gelişigüzel bir şekilde yapıldığını ve altyapıya zarar verdiğini söyleyen Başkan Savaş, “ Hatay’da bundan sonra ne olursa olsun zihniyetiyle çalışıyorlar. Bu gidişle Hatay’daki altyapıyı bitirip öyle gidecekler. Antakya ve Defne’de altyapı sıkıntımız kalmamıştı. İçme suyundan kanalizasyona kadar birçok sorunumuzu halletmiştik. Dikkatsiz ve özensiz çalışma zihniyetiyle altyapımızı mahvediyorlar. İş makineleri her tarafta dikkatsizce kullanılıyor. Hatay’ı yıkmaya mı yıkılan binalarımızı mı temizlemeye gelmişler? Bunun sorumluluğu AFAD’a ait. Ben AFAD’ın denetlendiğini düşünmüyorum “ dedi.

“HATAY’I DÜŞÜNEN BİLİM İNSANLARI İLE ŞEHRE ŞEKİL VERECEĞİZ”

Depremin ilk zamanlarından şimdiye kadar yaşanan koordinasyon sorunları hakkında da düşüncelerini paylaşan Savaş, “Şu ana kadar devam eden bir koordinasyon sorunu var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile diyalog halindeyiz. 6 tane sivil toplum kuruluşu ile görüşüyor ve çalıştay da gerçekleştirdik. Projelendirme ve planlama çalışmaları için beyin fırtınası yapıyoruz. İlerleyen zamanda herkesin görüşlerinin olacağı beyin fırtınası yapacağız. Hatay’ı düşünen bilim insanları ile bir bütün oluşturup Hatay’a ona göre şekil vereceğiz” dedi.

“HATAY’IN YENİDEN YAPILANMASI KONUSUNDA HIZLI DAVRANMAMAK GEREKİYOR”

Hatay’ın demografik yapısının önemine değinen Savaş,  “Hatay sıradan bir şehir değil. Şehrimiz tarihi ve kültürel açıdan çok özel bir şehir. Bu mirasın geleceğe sağlıklı bir şekilde taşınması gerekiyor. Hatay’ın yeniden yapılanması konusunda hızlı davranmamak gerekiyor. Mühim olan kısa süre içerisinde şehri yeniden inşa etmek değil daha sağlıklı bir şehir yaratmak” diye konuştu.

“HATSU’NUN DEPREMDE 4 BUÇUK MİLYON ZARARI VAR”

HATSU’nun zor durumda olmasına rağmen çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini de belirten Savaş, “ HATSU rutin işlerine hep devam etti. Depremden sonra 4 ay para almadık. Belediyemizin gelirleri de azaldı. Depremden bu yana su kaynakları oluşturmaya ve onarım çalışmaları gerçekleştirdik çalışmalarımız da devam ediyor. Dağlık ve yüksek bölgelerde de ekiplerimiz çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdi. Bizim 4.5 milyar zararımız var” dedi. Hiçbir siyasi kaygı düşünmeden depremden bu yana çalıştıklarını söyleyen Savaş, seçimlerde kim aday olursa olsun Hatay için hizmet etmeye hazır olduğunu belirtti.

“BİZ SADECE HATAY’I GÜZELLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Şehrin yapılanmasının meşakkatli bir süreç olduğunu belirten Lütfü Savaş, “ Yeniden yapılanma konusunda bütüncül yaklaşmamız lazım. Uzun vadede ulaşımı, yeşil alanları, ticareti, turizmi, tarihi dokuyu,  zemine göre sağlıklı ve sağlam yapıyı, estetiği düşünerek hareket etmemiz lazım. Biz bu güzergâhı en sağlıklı nasıl planlarız onu düşünüyoruz. Biz onuncu günden beri çalışıyoruz bunu zaten, özellikle Mehmet Özhaseki’nin gelişinden sonra bakanlık da çok özverili bir şekilde çalışıyor. Biz sadece daha iyisi için rekabet halindeyiz. Yanlışa yanlış, doğruya doğru konuşuyoruz. Biz sadece Hatay’ı güzelleştirmek ve insanların hayatını kolaylaştırmak için belediye başkanıyız ” dedi. Hatayspor’un performansı konusuna da değinen Başkan Savaş, 2 maçta alınan 4 puanın başarı olduğunu, önümüzdeki hafta ve daha sonra oynanacak Alanya ve Adana Demirspor maçlarının Hatayspor’un gelecekteki yerini belirleyeceğini söyledi. Atakaş Hatayspor’un Süper Lig’deki en genç ve yerli takımlardan biri olduğunu da sözlerine ekleyen Savaş, takımın iskeletinin iyi olduğunu ve gelecek açısından da çok iyi bir şablon kurduklarını ifade etti.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP