SAVAŞ: YETKİMİZ OLMAMASINA RAĞMEN VATANDAŞIMIZIN YANINDAYDIK

SAVAŞ: YETKİMİZ OLMAMASINA RAĞMEN VATANDAŞIMIZIN YANINDAYDIK

ABONE OL
7 Ekim 2023 18:49
SAVAŞ: YETKİMİZ OLMAMASINA RAĞMEN VATANDAŞIMIZIN YANINDAYDIK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, büyükşehir Belediyelerinin yetkisi olmamasına rağmen afet dönemlerinde büyük özveriyle çalıştıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nin deprem ve sel gibi afet dönemlerinde yalnızca itfaiye ve defin hizmetlerinden sorumlu olduğunu, diğer hizmetlerin ise bakanlıkların yetkisinde olduğunu kaydeden Savaş yaptığı açıklamada; “Hatay kışa dört dörtlük olarak hazır değil. Normal bir şehri kışa hazırlamak ayrı, yıkılmış bir şehri kışa hazırlamak ayrı. Bir kavram karmaşası var. 1002 soruna ekiplerimiz müdahale ederek çözdüler. Bu yağmurda mağduriyet yaşayan insanlarımız geçmiş olsun diyorum. 24 Şubat 2022 tarihli yönetmelikte konunun kimin yükümlülüğünde olduğu yayınlandı. Deprem ve afet durumunda ne yapılacağı belirlenmiş. Biz afet kentiyiz. İş bölümü yayınlandı. Burada büyükşehire biri itfaiye görevi veriliyor, biri de defin işleri var. Biz ilk günden beri sahadaydık.

1000’İN ÜZERİNDE VATANDAŞA İTFAİYE ARACIMIZI GÖNDERDİK

Sorumluluktan kaçmak için söylemiyorum. Ama yayınlanan bir karar var. TAMP adı verilen durum afetler durumunda devreye alınır. Bakanlıklar ve bağlı olunan gruplar afet döneminde görev alır. Kriz halini planlamak İçişleri Bakanlığı’nın görevidir, altyapıdan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sorumludur. Su, kanalizasyon ve arıtma tesisinde meydana gelen arızaları onarmak ve normale döndürmek de bu bakanlıktadır. Haberleşme konusunda yetkili kurum Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıdır. Hatay ilk 8 gün iletişimsiz kaldı. Bakanlık kesintisiz haberleşmenin sürdürülmesinden sorumludur. Geçici iletişim kurulması lazımdı. Mobil iletişim araçları bile geç geldi. Barınma sorununu AFAD çözer. Elektrik altyapısından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sorumludur. Ulaşım konusunda Ulaştırma Bakanlığı görevindedir. Aylar oldu havalimanımız faaliyette değil. Gıda güvenliğini sağlamak, sahipsiz hayvanlarla ilgili işlemler de Tarım Bakanlığının sorumluluğundadır. Trafik ve Güvenlik İçişleri Bakanlığı’ndadır. 1000’in üzerindeki insana itfaiye aracı verdik evindeki kıymetli eşyalarını alsın diye. Abimin komşusuna itfaiye aracı verdiğimiz için Lütfü Savaş’ın abisi para kaçırıyor diye dedikodu yapan Milletvekilleri var” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP