TSK EĞİTİM VE TATBİKATLARA DEVAM EDİYOR

TSK EĞİTİM VE TATBİKATLARA DEVAM EDİYOR

ABONE OL
22 Eylül 2024 15:14
TSK EĞİTİM VE TATBİKATLARA DEVAM EDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin sürdüğünü söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, yürüttüğü tüm operasyonları ve görevlerinin yanı sıra; etkinlik ve caydırıcılığını daha da artırmak, personelinin niteliklerini geliştirmek maksadıyla eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürmektedir diyen Tuğamiral Zeki Aktürk, yaptığı açıklamada “Bu kapsamda, İtalya’da Dynamic Move-II tatbikatı icra edilmiştir. Kazakistan’da Sonsuz Kardeşlik, Norveç’te Dynamic Monarch, Bulgaristan’da Sea Breeze-III, Portekiz’de Repmus, Almanya’da Steadfast Foxtrot-24, NATO Kısa Süreli İkaz (SNEX), Gürcistan’da Sonsuzluk-2024 ve 16-19 Eylül tarihleri arasında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı arasında eğitim, iş birliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek maksadıyla Şehit Yüzbaşı Cengiz TOPEL Akdeniz Fırtınası tatbikatları gerçekleştirilmektedir.

Ülkemizin ev sahipliğinde mayın harekâtına yönelik eğitimlerin icra edileceği “Nusret Tatbikatı” 20-29 Eylül tarihleri arasında İzmir Körfezi ve Karadeniz Ereğli yaklaşma sularında, Dynamic Mastermind-2024 Tatbikatı ise 24-26 Eylül tarihleri arasında Roma/İtalya’da icra edilecektir.

10 Eylül’de Doğu Akdeniz’de başlayan ve TCG Burakreis denizaltısı ile katıldığımız NATO Deniz Muhafızı Harekâtı 2024 yılı 5’inci Odak Harekâtı (FOCOPS 2024/5) devam etmektedir.

TCG Bayraktar gemimiz, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Açık Deniz Eğitimleri kapsamında 18-21 Eylül tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne liman ziyareti gerçekleştirmektedir.

Arnavutluk Deniz Kuvvetlerine ait ORIKU gemisi tarafından 17-20 Eylül, Almanya Deniz Kuvvetlerine ait Pegnıtz gemisi tarafından 19-22 Eylül tarihleri arasında İzmir’e, Yunanistan Deniz Kuvvetlerine ait Aegon gemisi tarafından ise 18-19 Eylül tarihlerinde Mersin’e liman ziyaretleri yapılmaktadır. Romanya Deniz Kuvvetlerine ait Balescu, İtalya Deniz Kuvvetlerine ait ALGHERO ve Yunanistan Deniz Kuvvetlerine ait EVROPI gemileri tarafından 20-22 Eylül tarihleri arasında İzmir’e liman ziyaretleri gerçekleştirilecektir. 21-22 Eylül tarihlerinde Belçika’da düzenlenecek “44’üncü International Sanicole Airshow” faaliyetinde SOLOTÜRK tarafından gösteri uçuşu icra edilecektir.” Dedi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP