VALİ MASATLI HATAY’IN UMUDU OLDU

VALİ MASATLI HATAY’IN UMUDU OLDU

ABONE OL
15 Ağustos 2024 21:26
VALİ MASATLI HATAY’IN UMUDU OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın öncülüğünde kentin birçok bölgesinde kalıcı konutların temelinin atılması vatandaşların umutlarını yeşertti.

Bölgede kalıcı konutlar için de hummalı çalışma sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında bilgi veren Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentin her noktasında deprem konutu inşa çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Öte yandan depremlerin kentte ciddi hasarlar bıraktığını, devletin her alanda afetin yaralarını hızla sardığını söyledi.

“ÖRNEK DAİRELER HAZIR”

Yerinde Dönüşüm Projesi’nin şantiye alanında örnek dairelerin hazır olduğunu da belirten Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “İsteyen vatandaşlarımız, örnek dairelere gelerek yapıların sağlamlığını ve yeni evlerin planlarını görebilir. Eylül itibarıyla mahallemizde hak sahibi vatandaşlarımıza konutlarını teslim etmeye başlamayı öngörüyoruz. Yeni planlamalarla ile Emek-Aksaray mahallelerinde eskisinden daha güzel ve güçlü 4 bin 495 konut ile 488 dükkâna ulaşmış olacağız. Şimdiden hak sahibi vatandaşlarımıza yeni ev ve iş yerlerinde huzurlu yaşam diliyorum” dedi. Asrın felaketinin ardından en büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da, binlerce konut yerle bir olmuş ve binlerce canımızı kaybetmiştik. Zor günler geçiren Hatay’da yıkımlar başladığında ortalık toza karışmış, nefes almak dahi zorlaşmıştı. Enkaz kaldırma süreci tamamlandığında, Antakya ilçesi adeta boş bir araziye dönüşmüştü. Şimdi ise ihya ve inşa çalışmaları kapsamında atılan temellerle birlikte, her geçen gün yeni binalar yükseliyor. 6 Şubat depremlerinin yıkıma uğrattığı Hatay’da hayata dönüş çalışmaları hızlı bir tempo ile devam ediyor. Bu kapsamda konteyner kentlerde yaşamlarını sürdüren depremzedeler için kentte belirli noktalarda yeni deprem konutları inşa ediliyor.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP