YALÇIN: EKİPLERİMİZ TÜM GECE TEYAKKUZDA KALDI

YALÇIN: EKİPLERİMİZ TÜM GECE TEYAKKUZDA KALDI

ABONE OL
20 Eylül 2024 11:27
YALÇIN: EKİPLERİMİZ TÜM GECE TEYAKKUZDA KALDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, ilçede etkili olan yağışla birlikte bazı evlerin su altında kalmasının ardından ekiplerin tüm gece teyakkuz halinde olduklarını açıkladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Yayladağı Belediyesi ekiplerinin tüm gece sahada bulunduklarını ve olumsuzluklara anında müdahale ettiklerini kaydeden Yalçın, afetten dolayı zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

YAYLADAĞI’NDA YOĞUN YAĞMURDA EVLER SU ALTINDA KALDI

Yayladağı ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle evler su altında kalırken, yollar göle döndü. İlçeye bağlı Kurtuluş ve Tutlubahçe Mahallelerinde yağmur sularının dolduğu evlere itfaiye ekipleri müdahale etti. Evlere dolan sular çekildi. Yollardaki sular ise tahliye edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle evlerdeki sular çekilirken, yağmur sularının dolması nedeniyle bazı vatandaşların eşyaları kullanılmaz hale geldi. Ekipler, gece boyunca teyakkuzda kalarak evlere giren yağmur sularının bertaraf edilmesini sağladı. Yoğun yağış nedeniyle yolda mahsur kalan araç sürücünün imdadına da yetişen ekipler aracın bölgeden uzaklaştırılmasını sağladı.

BAŞKAN YALÇIN GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, yaşanan afetin ardından zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Yalçın yaptığı açıklamada; “Yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Bugün saat 00.00 sularında ilçemizde başlayan ve 05.00’a kadar devam eden aşırı yağış sebebiyle yaşanan sel ve su baskınında Afet Eylem Planına göre ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürdüler. Belediye personellerimiz ile HBB İtfaiye ve HBB-Hatsu saha ekiplerimizin aktif çalışmaları sonucu su baskınında zarar gören evlerde, konteyner kentlerde oluşan baskınlarda, deforme olan yol ve çöken istinat duvarlarına program dahilinde gerekli çalışmalar yapılmaya başlanmıştır. Mevsim şartlarında yaşanabilecek sağanak yağışlar sonucu muhtemel sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tüm vatandaşlarımızın tedbirli olmaları önemle rica olunur. İlçemizde yaşanacak olumsuzluklara karşı Belediye ekiplerimiz 7/24 görevdedir” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP