Hatay Haber Gündem

ALMANYA’DAN HATAY’A YARDIM ELİ

ALMANYA’DAN HATAY’A YARDIM ELİ
26 Nisan 2024 - 22:41

Almanya’nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği yöneticileri beraberlerinde getirdikleri soru bankalarını kent genelindeki okullara dağıttı.

6 Şubat deprem felaketinin ardından Hatay’a çok sayıda yardım ulaştıran heyet, kısa bir süre önce de Hatay’a büyük yardımlarda bulunmuştu. Her ne kadar gurbette olsalar da kalpleri her daim memleketleri için çarpan dernek yönetimi, yaptıkları yardımlarla kalpleri bir kez daha fethetmeyi başardı. Çukurova e.V. Dortmund Derneği yönetim kurulu üyeleri Aylin Aşkaroğlu, Dilber Bozoğlan, Semire Timur ve Fevzi Aşkaroğlu Almanya’dan Hatay’a gelerek 3 gün önce Almanya’nın Dortmund kentinden getirdikleri bir TIR oyuncağı deprem bölgesinde dağıttı.

“DEVLETİMİZİN HER DAİM EMRİNDEYİZ”

Çukurova e.V. Dortmund Derneği yöneticileri önceki gün yine Antakya ve defnede birçok okula yaptıkları ziyaretlerde öğrencilere verilmek üzere güncel soru Bankası setlerin dağıtımını yaptı. Bu tür yardımların devam edeceğini belirten yönetim kurulu üyeleri devlet millet el ele kampanyasının Hatay ayağa kalkana kadar devam edeceğini de belirtti. Büyük Türk Devletinin depremin ilk günlerinden itibaren milletinin yanında olduğunu görmenin kendilerini Almanya’da ziyadesiyle duygulandırdığını ifade eden yönetim kurulu üyeleri devletin her zaman emrinde olduklarını belirterek el ele gönül gönüle bu tür etkinler devam edeceğini belirttiler.

2023 Her Hakkı Saklıdır - Hatay Haber Gündem