ANTAKYA-DEFNE ROTARY FEN BİLİMLERİ LABORATUVARI AÇIYOR

ANTAKYA-DEFNE ROTARY FEN BİLİMLERİ LABORATUVARI AÇIYOR

ABONE OL
18 Mayıs 2024 08:13
ANTAKYA-DEFNE ROTARY FEN BİLİMLERİ LABORATUVARI AÇIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Defne Rotary Kulübü Dönem Başkanı İlkay Çinçin, Antakya Ata Koleji’ne kurdukları Fen bilimleri laboratuvarının açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

Hatay genelinde çok sayıda aileye barınma, gıda ve eğitim yardımında bulunduklarının da altını çizen Çinçin 19 Mayıs günü gerçekleşecek olan açılış töreniyle ilgili açıklamasında; “Değerli Basın Mensupları; 6 Şubat depreminden sonra Rotary 2430. Bölge deprem sonrası yaşanan sıkıntılara en hızlı müdahale eden STK‘lar içerisinde oldu. Antakya EXPO Alanı karşısında ve bir tane de Samandağ’da olmak üzere 2 tane Konteyner Kent’le 200 kadar ailenin barınma sorununu çözmüştür. Bunun yanı sıra Mobil anaokulu ve mobil mutfak gibi projelerle bölgemizin hem eğitim hem de gıdaya ulaşılabilirliğini arttırmıştır. Tabi ki yapılan hizmetler bunlarla da sınırlı kalmamıştır.

“AMACIMIZ HİZMETLERİ GÖRÜNÜR KILMAKTIR”

Özellikle su ile ilgili HATSU ile ortak projeler yaparak Kırıkhan ve Antakya’da su deposu projeleri, Antakya Rotary Konteynır kente kurulan Arıtma merkezi ve özellikle çocukların ihtiyaçlarına(bot-mont – eğitim materyalleri- bilgisayar) katkıda bulunmuştur. 19 Mayıs’ta da açılışını yapacağımız Antakya’mızın en köklü okullarından biri olan Ata Koleji Vakfı’nda birçok Rotary Kulübü’nün katkıları ile Fen bilimleri laboratuvarı kuruldu. Antakya’mızın bu güzide okulu şu an prefabrik ve konteynerlerden oluşan bir yerleşkede birçok zorlukla mücadele içinde eğitim vermeye çalışıyor. Bizler de olabildiğince çocuklara ve gençlerin eğitimine önem veren bir STK olduğumuzdan bu anlamda yapılan hizmetleri görünür kılmak ve örneklerinin daha fazla olması açısından emsal olmak istiyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.