ANTAKYA’DA EĞİTİM YILI MÜDÜRLER TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

ANTAKYA’DA EĞİTİM YILI MÜDÜRLER TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

ABONE OL
29 Ağustos 2024 11:42
ANTAKYA’DA EĞİTİM YILI MÜDÜRLER TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen ve Şube Müdürlerinin katılımıyla “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Müdürler Kurulu Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Geçtiğimiz hafta içerisinde değişen yönetmelikler, yeni çıkan genelgeler ve mevzuata ilişkin diğer güncel bilgilerin ifade edildiği toplantıda 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılında aksayan yönler üzerinde durulup, geliştirmek adına alınabilecek önlemler ve yapılabilecekler ile alakalı fikir alışverişinde bulunuldu. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı içerisinde ilçeyi kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif anlamda aldıkları dereceler ile gururlandıran öğrencilere okul müdürleri nezdinde tekrar teşekkür edildi, bu sene de başarılarının artarak devam etmesi dilekleri ile toplantı devam etti.

Toplantıda;   2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlıkları ve planlamaları,

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programının ilimizde etkin olarak uygulanmasına yönelik çalışmalar,

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yönetici ve öğretmen eğitimleri, seminer çalışmaları,

Zümre ve diğer kurul toplantıları,

Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim konusundaki iş ve işlemler,

Okul onarımları ve okullardaki temizlik hijyen çalışmaları,

Yerel, ulusal, uluslararası düzeydeki yarışma ve projeler, bu kapsamda yapılacak eğitimler ve etkin rehberlik çalışmaları,

İş sağlığı ve güvenliği işlemleri, okul sağlığı çalışmaları ve okul kantinlerinin periyodik denetimleri, eksiklerin yerine getirme hususu vb. konular görüşülerek öneri ve talepler değerlendirildi.

TECİMEN: YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE GÜÇLÜ BİR GİRİŞ YAPALIM

İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, göreve yeni başlayan yöneticilere başarılar dileyerek, Bakan Yusuf Tekin’in imzaladığı genelgeye uyum çağrısında bulundu. Tecimen, okul bakım ve onarımlarının 9 Eylül tarihine kadar tamamlanması gerektiğini, ders kitaplarının sıralara bırakılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, öğretmenlerin güler yüzle karşılanması gerektiğini ifade etti. Eğitim Kenti Antakya Projesinin önemine değinen Tecimen, projenin ilçenin eğitim kalitesini artırma hedefiyle uygulanmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, yöneticilere eğitim kurumlarıyla ilgili eksiklerin giderilmesi için şube müdürleri ile irtibatlı olmalarını tavsiye etti. Tecimen, toplantının sonunda yöneticilere teşekkür ederek, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için başarılar diledi ve güçlü bir başlangıç yapacaklarına olan inancını ifade etti.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP