ANTAKYA’DA KONUTLAR HIZLA YÜKSELİYOR  

ANTAKYA’DA KONUTLAR HIZLA YÜKSELİYOR  

ABONE OL
8 Mart 2024 02:31
ANTAKYA’DA KONUTLAR HIZLA YÜKSELİYOR  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya’ya bağlı Emek – Aksaray Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 464 konut ve 24 işyerinin inşaatı hızla sürüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından temeli atılan Emek – Aksaray Mahallesi’ndeki konut ve işyerlerinin yaz aylarına kadar tamamlanması bekleniyor. 2013 yılında ‘Kentsel Dönüşüm’ alanı olarak ilan edilen Emek ve Aksaray Mahalleleri uzayan bir takım süreçler nedeniyle tamamlanamamıştı. Deprem sonrası bu bölgelerde ağır yıkımlar oluştu ve binlerce insan hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yaz ayında temeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve diğer protokol üyeleri tarafından atılan Emek – Aksaray Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında 464 konut ve 24 dükkânın inşaatında konutların hızla yükseldiği görülüyor.

KONUTLAR ZEMİN ARTI 4 KAT İNŞA EDİLİYOR

Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Alp, proje kapsamındaki konutların zemin artı 4 kat inşa edileceğini ifade ederek şöyle konuştu: “Bir araya gelip yüzde 51 veya üzerinde salt çoğunluğu sağlayan vatandaşların yeniden yapmak istedikleri evleri, belki bir miktar küçülebilir ama ileride hem ekonomik hem de sosyal anlamda mutlu olacağını düşünüyoruz. Yerinde yapılacak yapılarda eğer yeteri kadar bağımsız bölüm üretilemezse kurada adı çıkmayan vatandaşlar rezerv konutlardan haklarını alacak.”

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.