AZİZ FATİH YILMAZ İSTİHDAM İÇİN MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

AZİZ FATİH YILMAZ İSTİHDAM İÇİN MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

ABONE OL
2 Aralık 2023 22:10
AZİZ FATİH YILMAZ İSTİHDAM İÇİN MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı ve TŞOF Başkanvekili Aziz Fatih Yılmaz İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı (İMEP)’e katılım gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) iş birliğiyle Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında hayata geçirilen ve Expertise France ile EDUSER tarafından yürütülen İMEP ile kaliteli çıraklık ve mesleki eğitimin geliştirilmesi amaçlanıyor.

YILMAZ: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Yılmaz, programda yaptığı konuşmada; “Esnaf Odası Başkanlarımızla birlikte, İstihdam için Mesleki Eğitim Programı (İMEP)Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu tarafından yürütülen programa katılım sağladık. Emeği geçenlere teşekkürler ediyorum. TESK olarak işsizliğin azalması, esnafımızın yetiştirdiği çırakların eğitimi, kayıt dışı istihdamın azalması, çocuk işçiliği ile mücadele gibi konularda yeni bir adım daha atarak başlattığımız İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı (İMEP) ile 12 ilde 14 bin 400 Türk ve Suriyeli çırak öğrenciye destek ile 8 bin yetişkine meslek ve beceri kursu gibi, mesleki eğitime ivme kazandıracak hedeflerimiz var” dedi.

Çıraklık ve mesleki eğitimin işsizlik, kayıt dışı istihdam ve çocuk işçiliği ile mücadelede kilit nokta olduğunu hatırlatan Yılmaz, Türk ve Suriyeli 14-17 yaş arasındaki gençleri kapsayacak Çıraklık ve Mesleki Eğitim Programı ile çalışan çocukların çocuk işçiliğinden kurtularak devlet korumasında mesleki beceri kazanmak üzere çıraklık eğitimine dahil edileceğini belirtti.

Programın sonunda plaket takdimi gerçekleştirildi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.